Nabeschouwing Zwitserland - België (5-2) || UEFA Nations League 2018

Zondag 18 november 2018 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt Zwitserland het zondag 18 november 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen België. De wedstrijd wordt gespeeld in swissporarena in Luzern.

Via de Zwitserland - België live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zwitserland - België (5-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Zwitserland en België is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 5-2 overwinning voor Zwitserland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Belgium kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van T. Hazard. Belgium vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Hazard op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Switzerland vervolgens op 1-2. Het was R. Rodríguez die vanaf 11 meter wist te scoren in de 26e minuut.

Na 31 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat H. Seferović de 2-2 maakte voor Switzerland. Switzerland leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 44 minuten op voorsprong na een goal van H. Seferović: 3-2. In de 62e minuut was het N. Elvedi van Switzerland wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Switzerland mocht H. Seferović in de 84e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniele Orsato en eindigde de wedstrijd dus met een 5-2 stand in het voordeel van Zwitserland.

LIVE Zwitserland - België 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zwitserland - België teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Belgium Doelpunt T. Hazard Belgium 0-1
17' Doelpunt Belgium Doelpunt T. Hazard met assist van Y. Tielemans Belgium 0-2
26' Penalty Switzerland Penalty R. Rodríguez Switzerland 1-2
31' Doelpunt Switzerland Doelpunt H. Seferović met assist van X. Shaqiri Switzerland 2-2
38' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor G. Xhaka Switzerland
44' Doelpunt Switzerland Doelpunt H. Seferović met assist van E. Fernandes Switzerland 3-2
62' Doelpunt Switzerland Doelpunt N. Elvedi met assist van X. Shaqiri Switzerland 4-2
65' Wissel Belgium Wissel M. Batshuayi voor N. Chadli Belgium
79' Wissel Switzerland Wissel D. Zakaria voor R. Freuler Switzerland
80' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor K. Mbabu Switzerland
84' Doelpunt Switzerland Doelpunt H. Seferović met assist van K. Mbabu Switzerland 5-2
87' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor H. Seferović Switzerland
87' Wissel Switzerland Wissel L. Benito voor S. Zuber Switzerland
90' Wissel Belgium Wissel D. Origi voor T. Meunier Belgium
92' Wissel Switzerland Wissel A. Ajeti voor H. Seferović Switzerland
Video hoogtepunten en samenvatting Zwitserland - België
Opstellingen Zwitserland - België
De opstellingen van Zwitserland en België zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zwitserland gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en België zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Zwitserland - België

Zwitserland en België spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zwitserland en België in de UEFA Nations League vond plaats op 12 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor België. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is België favoriet. 1 keer wist de ploeg van Zwitserland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Zwitserland. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Zwitserland 0
Winst België 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zwitserland op een 2e positie staat, terwijl we België terugvinden op de 1e plaats.