Nabeschouwing Zwitserland - Engeland (0-0) (5-6 na strafschoppen) || UEFA Nations League 2018

Zondag 9 juni 2019 - 15:00 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt Zwitserland het zondag 9 juni 2019 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Engeland. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Dom Afonso Henriques in Guimarães.

Via de Zwitserland - Engeland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zwitserland - Engeland (0-0) (5-6 na strafschoppen)

Het UEFA Nations League duel tussen Zwitserland en Engeland is onder leiding van scheidsrechter Ovidiu Alin Hațegan geëindigd in een overwinning voor Engeland. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Engeland het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 5-6 gewonnen werd.

Het was lang wachten op het eerste doelpunt, want in de reguliere speeltijd konden beide ploegen niet tot scoren komen. Hier bleek uiteindelijk een verlenging voor nodig te zijn.

Het meeste balbezit was gedurende de wedstrijd voor Engeland, dat de bal veel in de ploeg hield en daarmee voldoende mogelijkheid had om iets op te bouwen. Engeland kreeg de meeste kansen op een voorsprong, maar had vandaag niet de scherpte om deze kansen ook daadwerkelijk om te zetten in een doelpunt.

LIVE Zwitserland - Engeland 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zwitserland - Engeland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Wissel Switzerland Wissel S. Zuber voor Switzerland 1-1
1' Wissel England Wissel H. Maguire voor England 0-1
2' Wissel Switzerland Wissel G. Xhaka voor Switzerland 2-2
3' Wissel England Wissel M. Akanji voor England 3-3
3' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor J. Sancho Switzerland 2-3
4' Wissel England Wissel K. Mbabu voor England 4-3
4' Wissel Switzerland Wissel R. Sterling voor Switzerland 4-4
5' Gele kaart England Gele kaart voor F. Schär England 5-5
5' Wissel England Wissel J. Pickford voor England 4-5
6' Gele kaart England Gele kaart voor J. Drmic England 5-6
6' Wissel Switzerland Wissel E. Dier voor Switzerland 5-6
2' Penalty gescoord in shootout England Penalty gescoord in shootout R. Barkley England 1-2
23' Penalty gescoord in shootout Switzerland Penalty gescoord in shootout D. Rose Switzerland
27' Penalty gescoord in shootout England Penalty gescoord in shootout J. Lingard England
61' Penalty gescoord in shootout Switzerland Penalty gescoord in shootout D. Zakaria E. Fernandes Switzerland
65' Penalty gescoord in shootout England Penalty gescoord in shootout S. Zuber X. Shaqiri England
70' Penalty gescoord in shootout Switzerland Penalty gescoord in shootout K. Walker D. Rose Switzerland
75' Penalty gescoord in shootout England Penalty gescoord in shootout C. Wilson H. Kane England
87' Penalty gescoord in shootout Switzerland Penalty gescoord in shootout J. Drmic R. Rodríguez Switzerland
105' Penalty gescoord in shootout England Penalty gescoord in shootout R. Barkley F. Delph England
105' Penalty gescoord in shootout Switzerland Penalty gescoord in shootout J. Sancho J. Lingard Switzerland
113' Penalty gescoord in shootout England Penalty gescoord in shootout N. Okafor H. Seferović England
116' Penalty gemist in shootout Switzerland Penalty gemist in shootout G. Xhaka Switzerland
Video hoogtepunten en samenvatting Zwitserland - Engeland
Opstellingen Zwitserland - Engeland
De opstellingen van Zwitserland en Engeland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zwitserland gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Engeland zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Vladimir Petković
Coach Gareth Southgate
Voorbeschouwing Zwitserland - Engeland

Zwitserland en Engeland spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ovidiu Alin Hațegan en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Zwitserland en Engeland elkaar treffen in de UEFA Nations League.