Nabeschouwing Zwitserland - IJsland (6-0) || UEFA Nations League 2018

Zaterdag 8 september 2018 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt Zwitserland het zaterdag 8 september 2018 om 18:00 uur in eigen huis op tegen IJsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Kybunpark in St. Gallen.

Via de Zwitserland - IJsland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zwitserland - IJsland (6-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Zwitserland en IJsland is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 6-0 overwinning voor Zwitserland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door S. Zuber, waarmee Switzerland met 1-0 de leiding nam. Switzerland vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Zakaria op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 53e minuut volgde een derde treffer van Switzerland, waarmee X. Shaqiri zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Switzerland geen gas terug, waardoor in de 67e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van H. Seferović. De 5-0 voor Switzerland volgde even later in de 71e minuut nadat Albian Ajeti namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 82e minuut en kwam op naam te staan van Switzerland speler A. Mehmedi, die daarmee tekende voor de 6-0.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Oliver en eindigde de wedstrijd dus met een 6-0 stand in het voordeel van Zwitserland, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Zwitserland - IJsland 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zwitserland - IJsland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor F. Schär Switzerland
13' Doelpunt Switzerland Doelpunt S. Zuber met assist van R. Rodríguez Switzerland 1-0
23' Doelpunt Switzerland Doelpunt D. Zakaria met assist van F. Schär Switzerland 2-0
32' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor B. Embolo Switzerland
52' Gele kaart Iceland Gele kaart voor R. Sigurðsson Iceland
53' Doelpunt Switzerland Doelpunt X. Shaqiri Switzerland 3-0
60' Wissel Iceland Wissel V. Kjartansson voor B. Sigurðarson Iceland
65' Wissel Switzerland Wissel Albian Ajeti voor B. Embolo Switzerland
65' Wissel Iceland Wissel E. Bjarnason voor B. Bjarnason Iceland
67' Doelpunt Switzerland Doelpunt H. Seferović met assist van F. Schär Switzerland 4-0
71' Doelpunt Switzerland Doelpunt Albian Ajeti met assist van H. Seferović Switzerland 5-0
72' Wissel Switzerland Wissel A. Mehmedi voor H. Seferović Switzerland
74' Wissel Iceland Wissel R. Sigurjónsson voor R. Gíslason Iceland
79' Wissel Switzerland Wissel D. Sow voor S. Zuber Switzerland
82' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor G. Xhaka Switzerland
82' Doelpunt Switzerland Doelpunt A. Mehmedi met assist van D. Zakaria Switzerland 6-0
Video hoogtepunten en samenvatting Zwitserland - IJsland
Opstellingen Zwitserland - IJsland
De opstellingen van Zwitserland en IJsland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zwitserland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en IJsland zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Zwitserland - IJsland

Zwitserland en IJsland spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Zwitserland en IJsland elkaar treffen in de UEFA Nations League.