Nabeschouwing België - IJsland (5-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Dinsdag 8 september 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt België het dinsdag 8 september 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen IJsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Roi Baudouin in Brussels.

Via de België - IJsland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing België - IJsland (5-1)

Het UEFA Nations League duel tussen België en IJsland is onder leiding van scheidsrechter Paweł Raczkowski geëindigd in een 5-1 overwinning voor België. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door H. Fridjonsson, waarmee Iceland met 0-1 de leiding nam. Belgium kwam in de 13e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Witsel, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 17e minuut zette M. Batshuayi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Belgium de leiding in de wedstrijd nam.

Na 50 minuten werd de voorsprong voor Belgium vergroot nadat D. Mertens de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 69e minuut nadat M. Batshuayi namens Belgium de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 80e minuut en kwam op naam te staan van Belgium speler J. Doku, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paweł Raczkowski en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van België.

LIVE België - IJsland 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd België - IJsland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Iceland Doelpunt H. Fridjonsson met assist van B. Bjarnason Iceland 0-1
12' Gele kaart Iceland Gele kaart voor H. Hermannsson Iceland
13' Doelpunt Belgium Doelpunt A. Witsel Belgium 1-1
17' Doelpunt Belgium Doelpunt M. Batshuayi Belgium 2-1
50' Doelpunt Belgium Doelpunt D. Mertens met assist van K. De Bruyne Belgium 3-1
53' Wissel Iceland Wissel E. Hallfredsson voor A. F. Baldursson Iceland
55' Wissel Belgium Wissel S. Mignolet voor K. Casteels Belgium
65' Wissel Belgium Wissel Y. Verschaeren voor T. Hazard Belgium
69' Doelpunt Belgium Doelpunt M. Batshuayi met assist van Y. Verschaeren Belgium 4-1
70' Wissel Iceland Wissel J. Bodvarsson voor H. Fridjonsson Iceland
72' Wissel Iceland Wissel M. Anderson voor A. Sigurdsson Iceland
80' Doelpunt Belgium Doelpunt J. Doku met assist van K. De Bruyne Belgium 5-1
80' Wissel Belgium Wissel H. Vanaken voor K. De Bruyne Belgium
Video hoogtepunten en samenvatting België - IJsland
Opstellingen België - IJsland
De opstellingen van België en IJsland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat België gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en IJsland zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing België - IJsland

België en IJsland spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paweł Raczkowski en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen België en IJsland in de UEFA Nations League vond plaats op 15 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor België. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is België favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl IJsland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst België 2
Winst IJsland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel België op een 1e positie staat, terwijl we IJsland terugvinden op de 4e plaats.