Nabeschouwing Cyprus - Estland (2-0) || UEFA Nations League 2020/2021

Dinsdag 29 maart 2022 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Cyprus het dinsdag 29 maart 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Estland.

Via de Cyprus - Estland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cyprus - Estland (2-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Cyprus en Estland is geëindigd in een 2-0 overwinning voor Cyprus. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door M. Tzionis, waarmee Cyprus met 1-0 de leiding nam. In de 47e minuut kreeg D. Spoljaric van Cyprus voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Cyprus de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Cyprus via een goal van P. Sotiriou in de 51e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Cyprus.

LIVE Cyprus - Estland 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cyprus - Estland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Estonia Gele kaart voor J. Tamm Estonia
19' Doelpunt Cyprus Doelpunt M. Tzionis met assist van N. Ioannou Cyprus 1-0
43' Gele kaart Cyprus Gele kaart voor D. Spoljaric Cyprus
46' Wissel Estonia Wissel S. Zenjov voor H. Anier Estonia
46' Wissel Estonia Wissel S. Puri voor V. Sinyavskiy Estonia
47' Tweede gele kaart Cyprus Tweede gele kaart voor D. Spoljaric Cyprus
51' Doelpunt Cyprus Doelpunt P. Sotiriou met assist van F. Papoulis Cyprus 2-0
54' Wissel Estonia Wissel E. Sorga voor M. Lukka Estonia
79' Wissel Cyprus Wissel D. Christofi voor P. Sotiriou Cyprus
79' Wissel Cyprus Wissel A. Avraam voor M. Tzionis Cyprus
83' Wissel Cyprus Wissel E. Kyriakou voor M. Antoniou Cyprus
87' Gele kaart Estonia Gele kaart voor K. Mets Estonia
88' Wissel Estonia Wissel R. Kirss voor R. Sappinen Estonia
90' Wissel Cyprus Wissel I. Pittas voor F. Papoulis Cyprus
Video hoogtepunten en samenvatting Cyprus - Estland
Opstellingen Cyprus - Estland
De opstellingen van Cyprus en Estland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cyprus gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Estland zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Thomas Häberli
Voorbeschouwing Cyprus - Estland

Cyprus en Estland spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League.

De vorige ontmoeting tussen Cyprus en Estland in de UEFA Nations League vond plaats op 24 maart 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.