Nabeschouwing Denemarken - België (0-2) || UEFA Nations League 2020/2021

Zaterdag 5 september 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Denemarken het zaterdag 5 september 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen België. De wedstrijd wordt gespeeld in Parken in København.

Via de Denemarken - België live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Denemarken - België (0-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Denemarken en België is onder leiding van scheidsrechter Sandro Schärer geëindigd in een 0-2 overwinning voor België. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door J. Denayer, waarmee Belgium met 0-1 de leiding nam. Belgium vergrootte in de 77e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Mertens op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor België.

LIVE Denemarken - België 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Denemarken - België teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Denmark Gele kaart voor P. Hojbjerg Denmark
9' Doelpunt Belgium Doelpunt J. Denayer met assist van D. Mertens Belgium 0-1
20' Gele kaart Belgium Gele kaart voor Y. Tielemans Belgium
26' Gele kaart Denmark Gele kaart voor R. Skov Denmark
57' Wissel Belgium Wissel D. Praet voor Y. Carrasco Belgium
72' Wissel Denmark Wissel J. Maehle voor M. Braithwaite Denmark
77' Doelpunt Belgium Doelpunt D. Mertens met assist van Y. Tielemans Belgium 0-2
80' Wissel Belgium Wissel L. Trossard voor D. Mertens Belgium
83' Wissel Denmark Wissel A. Cornelius voor K. Dolberg Denmark
83' Wissel Denmark Wissel M. Jorgensen voor D. Wass Denmark
87' Wissel Belgium Wissel J. Doku voor Y. Tielemans Belgium
Video hoogtepunten en samenvatting Denemarken - België
Opstellingen Denemarken - België
De opstellingen van Denemarken en België zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Denemarken gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en België zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Roberto Martínez Montoliú
Voorbeschouwing Denemarken - België

Denemarken en België spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sandro Schärer en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Denemarken en België elkaar treffen in de UEFA Nations League.