Nabeschouwing Duitsland - Zwitserland (3-3) || UEFA Nations League 2020/2021

Dinsdag 13 oktober 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Duitsland het dinsdag 13 oktober 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Zwitserland. De wedstrijd wordt gespeeld in RheinEnergieStadion in Cologne.

Via de Duitsland - Zwitserland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Duitsland - Zwitserland (3-3)

De UEFA Nations League 2020/2021 wedstrijd tussen Duitsland en Zwitserland geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Switzerland kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van M. Gavranović. Switzerland vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Freuler op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 28e minuut wist Germany de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via T. Werner.

Na 55 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat K. Havertz de 2-2 maakte voor Germany. Switzerland leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 56 minuten op voorsprong na een goal van M. Gavranović: 2-3. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Germany. In de 60e minuut was het S. Gnabry die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken. Na 93 minuten moest Switzerland speler F. Schär het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Switzerland de wedstrijd uit moest spelen met een man minder.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ruddy Buquet bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Duitsland - Zwitserland 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Duitsland - Zwitserland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Switzerland Doelpunt M. Gavranović met assist van R. Freuler Switzerland 0-1
26' Doelpunt Switzerland Doelpunt R. Freuler met assist van H. Seferović Switzerland 0-2
28' Doelpunt Germany Doelpunt T. Werner met assist van K. Havertz Germany 1-2
29' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor F. Schär Switzerland
36' Gele kaart Germany Gele kaart voor R. Gosens Germany
50' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor M. Gavranović Switzerland
51' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor G. Xhaka Switzerland
55' Doelpunt Germany Doelpunt K. Havertz Germany 2-2
56' Doelpunt Switzerland Doelpunt M. Gavranović Switzerland 2-3
57' Wissel Germany Wissel M. Halstenberg voor R. Gosens Germany
60' Doelpunt Germany Doelpunt S. Gnabry met assist van T. Werner Germany 3-3
65' Gele kaart Germany Gele kaart voor T. Kroos Germany
66' Wissel Switzerland Wissel D. Sow voor X. Shaqiri Switzerland
66' Wissel Switzerland Wissel E. Fernandes voor S. Zuber Switzerland
75' Wissel Switzerland Wissel A. Mehmedi voor M. Gavranović Switzerland
77' Wissel Germany Wissel E. Can voor M. Ginter Germany
77' Wissel Germany Wissel J. Draxler voor K. Havertz Germany
85' Wissel Switzerland Wissel C. Itten voor H. Seferović Switzerland
85' Wissel Switzerland Wissel L. Benito voor R. Freuler Switzerland
93' Tweede gele kaart Switzerland Tweede gele kaart voor F. Schär Switzerland
95' Gele kaart Germany Gele kaart voor A. Rüdiger Germany
Video hoogtepunten en samenvatting Duitsland - Zwitserland
Opstellingen Duitsland - Zwitserland
De opstellingen van Duitsland en Zwitserland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Duitsland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Zwitserland zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.