Nabeschouwing Engeland - België (2-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Zondag 11 oktober 2020 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Engeland het zondag 11 oktober 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen België. De wedstrijd wordt gespeeld in Wembley Stadium in London.

Via de Engeland - België live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Engeland - België (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Engeland en België is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 2-1 overwinning voor Engeland. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 16 minuten. R. Lukaku maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Belgium vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Een benutte penalty van M. Rashford in de 39e minuut zorgde er even later voor dat England weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 65e minuut zette M. Mount zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee England de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tobias Stieler, waardoor Engeland een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Engeland - België 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Engeland - België teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Penalty Belgium Penalty R. Lukaku Belgium 0-1
32' Gele kaart England Gele kaart voor D. Rice England
38' Gele kaart Belgium Gele kaart voor T. Meunier Belgium
39' Penalty England Penalty M. Rashford England 1-1
65' Doelpunt England Doelpunt M. Mount met assist van K. Trippier England 2-1
65' Wissel England Wissel K. Philips voor J. Henderson England
65' Wissel England Wissel H. Kane voor D. Calvert-Lewin England
73' Wissel Belgium Wissel Y. Verschaeren voor K. De Bruyne Belgium
79' Wissel England Wissel R. James voor T. Alexander-Arnold England
83' Wissel Belgium Wissel J. Doku voor Y. Carrasco Belgium
89' Wissel England Wissel J. Sancho voor M. Mount England
Video hoogtepunten en samenvatting Engeland - België
Opstellingen Engeland - België
De opstellingen van Engeland en België zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Engeland gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en België zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Gareth Southgate
Voorbeschouwing Engeland - België

Engeland en België spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Stieler en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Engeland en België elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Engeland 0
Winst België 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Engeland op een 2e positie staat, terwijl we België terugvinden op de 1e plaats.