Nabeschouwing Faeröer - Malta (3-2) || UEFA Nations League 2020/2021

Donderdag 3 september 2020 - 20:45 uur



In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Faeröer het donderdag 3 september 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Malta. De wedstrijd wordt gespeeld in Tórsvøllur in Torshavn.

Via de Faeröer - Malta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Faeröer - Malta (3-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Faeröer en Malta is onder leiding van scheidsrechter Adam Farkas geëindigd in een 3-2 overwinning voor Faeröer. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door K. Olsen, waarmee Faroe Islands met 1-0 de leiding nam. Malta kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Degabriele, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut zette A. Agius zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Malta de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen A. Olsen in de 87e minuut de 2-2 maakte namens Faroe Islands. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Faroe Islands dat in de 90e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat B. Olsen de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Adam Farkas bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Faeröer.

Wedstrijdstatistieken Faeröer - Malta
Goals
3
2
Balbezit
55%
45%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
10
7
Schoten op doel
6
6
Aanvallen
139
121
Gevaarlijke aanvallen
77
62
Passes
464
372
Buitenspel
3
0
Corners
4
7
Wissels
3
3
LIVE Faeröer - Malta 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Faeröer - Malta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
25' Doelpunt Faroe Islands Doelpunt K. Olsen met assist van S. Vatnhamar Faroe Islands 1-0
37' Doelpunt Malta Doelpunt J. Degabriele met assist van L. Gambin Malta 1-1
51' Gele kaart Faroe Islands Gele kaart voor S. Vatnhamar Faroe Islands
65' Wissel Faroe Islands Wissel D. Soylu voor M. Olsen Faroe Islands
68' Gele kaart Malta Gele kaart voor M. Guillaumier Malta
71' Wissel Faroe Islands Wissel A. Olsen voor K. Olsen Faroe Islands
71' Wissel Malta Wissel P. Mbong voor J. Degabriele Malta
73' Doelpunt Malta Doelpunt A. Agius met assist van L. Gambin Malta 1-2
79' Wissel Malta Wissel T. Teuma voor M. Guillaumier Malta
79' Wissel Faroe Islands Wissel P. Johannesen voor J. Bjartalid Faroe Islands
85' Wissel Malta Wissel R. Muscat voor S. Pisani Malta
86' Gele kaart Malta Gele kaart voor K. Nwoko Malta
87' Doelpunt Faroe Islands Doelpunt A. Olsen Faroe Islands 2-2
90' Doelpunt Faroe Islands Doelpunt B. Olsen Faroe Islands 3-2
92' Gele kaart Faroe Islands Gele kaart voor J. Danielsen Faroe Islands
Video hoogtepunten en samenvatting Faeröer - Malta
Opstellingen Faeröer - Malta
De opstellingen van Faeröer en Malta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Faeröer gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Malta zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Devis Mangia
Wissels Malta
# Speler Pos.
16 Jake Galea K
12 Andreas Vella K
13 Enrico Pepe V
21 Shaun Dimech M
15 Juan Carlos Corbalan M
17 Teddy Teuma M
11 Rowen Muscat M
23 Triston Caruana M
2 Jean Borg M
14 Neil Tabone M
8 Jake Grech M
19 Paul Mbong A
Voorbeschouwing Faeröer - Malta

Faeröer en Malta spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Adam Farkas en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Faeröer en Malta in de UEFA Nations League vond plaats op 20 november 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Faeröer favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Malta slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Faeröer 1
Winst Malta 0
Gelijkspel 1
Totaal 2

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Faeröer - Malta Opstelling Faeröer Opstelling Malta Live Faeröer - Malta Live Faeröer - Malta kijken Faeröer - Malta kijken Live Faeröer - Malta stream Faeröer - Malta Fox Sports Nabeschouwing Faeröer - Malta Uitslag Faeröer - Malta Statistieken Faeröer - Malta UEFA Nations League 2020/2021 Faeröer - Malta wedden Faeröer - Malta gokken Faeröer - Malta Unibet