Nabeschouwing Italië - België (2-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Zondag 10 oktober 2021 - 15:00 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Italië het zondag 10 oktober 2021 om 15:00 uur in eigen huis op tegen België. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Italië - België live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Italië - België (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Italië en België is onder leiding van scheidsrechter Srđan Jovanović geëindigd in een 2-1 overwinning voor Italië. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door N. Barella, waarmee Italy met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 65e minuut voor dat Italy via D. Berardi op 2-0 kwam te staan. In de 86e minuut wist Belgium de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via C. de Ketelaere. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Belgium kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Srđan Jovanović, waardoor Italië een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Italië - België 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Italië - België teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Belgium Gele kaart voor J. Vertonghen Belgium
30' Gele kaart Italy Gele kaart voor G. Di Lorenzo Italy
46' Doelpunt Italy Doelpunt N. Barella Italy 1-0
56' Gele kaart Belgium Gele kaart voor A. Witsel Belgium
59' Wissel Belgium Wissel K. De Bruyne voor Y. Tielemans Belgium
59' Wissel Belgium Wissel C. de Ketelaere voor A. Saelemaekers Belgium
63' Gele kaart Belgium Gele kaart voor T. Alderweireld Belgium
65' Penalty Italy Penalty D. Berardi Italy 2-0
65' Wissel Italy Wissel M. Kean voor G. Raspadori Italy
70' Wissel Italy Wissel B. Cristante voor N. Barella Italy
70' Wissel Italy Wissel Jorginho voor L. Pellegrini Italy
82' Gele kaart Italy Gele kaart voor Emerson Italy
86' Doelpunt Belgium Doelpunt C. de Ketelaere met assist van K. De Bruyne Belgium 2-1
87' Wissel Belgium Wissel L. Trossard voor Y. Carrasco Belgium
91' Wissel Italy Wissel L. Insigne voor D. Berardi Italy
92' Wissel Italy Wissel F. Bernardeschi voor F. Chiesa Italy
Video hoogtepunten en samenvatting Italië - België
Opstellingen Italië - België
De opstellingen van Italië en België zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Italië gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en België zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Roberto Martínez Montoliú
Voorbeschouwing Italië - België

Italië en België spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Srđan Jovanović en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Italië en België elkaar treffen in de UEFA Nations League.