Nabeschouwing Italië - Nederland (1-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Woensdag 14 oktober 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Italië het woensdag 14 oktober 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Nederland. De wedstrijd wordt gespeeld in KKWing Stadium in Bergamo.

Via de Italië - Nederland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Italië - Nederland (1-1)

De UEFA Nations League 2020/2021 wedstrijd tussen Italië en Nederland geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door L. Pellegrini, waarmee Italy met 1-0 de leiding nam. Netherlands kwam na 25 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van D. van de Beek, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Italië - Nederland 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Italië - Nederland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Italy Doelpunt L. Pellegrini met assist van N. Barella Italy 1-0
23' Gele kaart Italy Gele kaart voor M. Verratti Italy
25' Doelpunt Netherlands Doelpunt D. van de Beek Netherlands 1-1
55' Wissel Italy Wissel M. Kean voor F. Chiesa Italy
56' Wissel Italy Wissel M. Locatelli voor M. Verratti Italy
72' Wissel Italy Wissel A. Florenzi voor L. Pellegrini Italy
77' Wissel Netherlands Wissel J. Veltman voor D. Blind Netherlands
80' Gele kaart Italy Gele kaart voor D. DAmbrosio Italy
92' Wissel Netherlands Wissel R. Babel voor M. Depay Netherlands
93' Gele kaart Italy Gele kaart voor M. Kean Italy
Video hoogtepunten en samenvatting Italië - Nederland
Opstellingen Italië - Nederland
De opstellingen van Italië en Nederland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Italië gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Nederland zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Voorbeschouwing Italië - Nederland

Italië en Nederland spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Italië en Nederland in de UEFA Nations League vond plaats op 7 september 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Italië. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Italië favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Nederland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Italië 1
Winst Nederland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Italië op een 1e positie staat, terwijl we Nederland terugvinden op de 3e plaats.