Nabeschouwing Kroatië - Portugal (2-3) || UEFA Nations League 2020/2021

Dinsdag 17 november 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Kroatië het dinsdag 17 november 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Poljud in Split.

Via de Kroatië - Portugal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kroatië - Portugal (2-3)

Het UEFA Nations League duel tussen Kroatië en Portugal is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 2-3 overwinning voor Portugal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door M. Kovacic, waarmee Croatia met 1-0 de leiding nam. In de 51e minuut kreeg M. Rog van Croatia voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Croatia de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte R. Dias namens Portugal in de 52e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 60e minuut was het Portugal dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Joao Felix. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat M. Kovacic van Croatia de 2-2 maakte in de 65e minuut. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Portugal dat via R. Dias nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 90e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Oliver bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Portugal.

LIVE Kroatië - Portugal 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kroatië - Portugal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart Croatia Gele kaart voor M. Rog Croatia
29' Doelpunt Croatia Doelpunt M. Kovacic Croatia 1-0
46' Wissel Portugal Wissel Trincao voor B. Fernandes Portugal
51' Tweede gele kaart Croatia Tweede gele kaart voor M. Rog Croatia
52' Doelpunt Portugal Doelpunt R. Dias met assist van R. Semedo Portugal 1-1
54' Gele kaart Portugal Gele kaart voor C. Ronaldo Portugal
57' Gele kaart Croatia Gele kaart voor I. Perisic Croatia
60' Doelpunt Portugal Doelpunt Joao Felix met assist van D. Jota Portugal 1-2
64' Wissel Croatia Wissel J. Brekalo voor M. Pasalic Croatia
65' Doelpunt Croatia Doelpunt M. Kovacic met assist van N. Vlasic Croatia 2-2
71' Wissel Portugal Wissel B. Silva voor Joao Felix Portugal
71' Wissel Portugal Wissel J. Cancelo voor M. Rui Portugal
77' Wissel Portugal Wissel Paulinho voor D. Jota Portugal
77' Wissel Portugal Wissel Sergio Oliveira voor D. Pereira Portugal
83' Wissel Croatia Wissel M. Orsic voor N. Vlasic Croatia
90' Doelpunt Portugal Doelpunt R. Dias Portugal 2-3
91' Wissel Croatia Wissel T. Basic voor M. Kovacic Croatia
Video hoogtepunten en samenvatting Kroatië - Portugal
Opstellingen Kroatië - Portugal
De opstellingen van Kroatië en Portugal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kroatië gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Portugal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Zlatko Dalić
Voorbeschouwing Kroatië - Portugal

Kroatië en Portugal spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kroatië en Portugal in de UEFA Nations League vond plaats op 5 september 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Portugal. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Portugal favoriet. 1 keer wist de ploeg van Kroatië te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Kroatië. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kroatië 0
Winst Portugal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kroatië op een 3e positie staat, terwijl we Portugal terugvinden op de 2e plaats.