Nabeschouwing Kroatië - Zweden (2-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Zondag 11 oktober 2020 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Kroatië het zondag 11 oktober 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Zweden. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Maksimir in Zagreb.

Via de Kroatië - Zweden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kroatië - Zweden (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Kroatië en Zweden is onder leiding van scheidsrechter John Beaton geëindigd in een 2-1 overwinning voor Kroatië. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door N. Vlasic, waarmee Croatia met 1-0 de leiding nam. Sweden kwam in de 66e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Berg, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 84e minuut zette A. Kramaric zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Croatia de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter John Beaton, waardoor Kroatië een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Kroatië - Zweden 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kroatië - Zweden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Croatia Gele kaart voor M. Kovacic Croatia
32' Doelpunt Croatia Doelpunt N. Vlasic met assist van J. Brekalo Croatia 1-0
45' Gele kaart Croatia Gele kaart voor M. Brozovic Croatia
61' Wissel Croatia Wissel M. Pasalic voor M. Kovacic Croatia
65' Wissel Sweden Wissel V. Claesson voor A. Isak Sweden
66' Doelpunt Sweden Doelpunt M. Berg met assist van E. Forsberg Sweden 1-1
74' Wissel Croatia Wissel D. Bradaric voor J. Brekalo Croatia
75' Wissel Croatia Wissel A. Kramaric voor D. Melnjak Croatia
83' Wissel Sweden Wissel S. Larsson voor A. Ekdal Sweden
84' Doelpunt Croatia Doelpunt A. Kramaric met assist van I. Perisic Croatia 2-1
85' Wissel Croatia Wissel B. Petkovic voor I. Perisic Croatia
94' Gele kaart Sweden Gele kaart voor S. Larsson Sweden
Video hoogtepunten en samenvatting Kroatië - Zweden
Opstellingen Kroatië - Zweden
De opstellingen van Kroatië en Zweden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kroatië gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Zweden zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.