Nabeschouwing Portugal - Kroatië (4-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Zaterdag 5 september 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Portugal het zaterdag 5 september 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Kroatië. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Portugal - Kroatië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Portugal - Kroatië (4-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Portugal en Kroatië is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 4-1 overwinning voor Portugal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door J. Cancelo, waarmee Portugal met 1-0 de leiding nam. Portugal vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Jota op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut volgde een derde treffer van Portugal, waarmee Joao Felix zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 91 minuten deed B. Petkovic iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Croatia werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 95e minuut wist A. Silva namens Portugal de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Davide Massa bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Portugal.

LIVE Portugal - Kroatië 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Portugal - Kroatië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Doelpunt Portugal Doelpunt J. Cancelo Portugal 1-0
58' Doelpunt Portugal Doelpunt D. Jota met assist van R. Guerreiro Portugal 2-0
60' Gele kaart Croatia Gele kaart voor T. Jedvaj Croatia
61' Wissel Croatia Wissel I. Perisic voor J. Brekalo Croatia
61' Wissel Croatia Wissel M. Brozovic voor M. Pasalic Croatia
70' Doelpunt Portugal Doelpunt Joao Felix met assist van B. Silva Portugal 3-0
71' Gele kaart Croatia Gele kaart voor B. Barisic Croatia
74' Wissel Croatia Wissel B. Petkovic voor A. Kramaric Croatia
78' Wissel Portugal Wissel Trincao voor B. Silva Portugal
81' Wissel Portugal Wissel Sergio Oliveira voor J. Moutinho Portugal
88' Wissel Portugal Wissel A. Silva voor Joao Felix Portugal
91' Doelpunt Croatia Doelpunt B. Petkovic met assist van A. Rebic Croatia 3-1
95' Doelpunt Portugal Doelpunt A. Silva met assist van Pepe Portugal 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Portugal - Kroatië
Opstellingen Portugal - Kroatië
De opstellingen van Portugal en Kroatië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Portugal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Kroatië zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Zlatko Dalić
Voorbeschouwing Portugal - Kroatië

Portugal en Kroatië spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Portugal en Kroatië elkaar treffen in de UEFA Nations League.