Nabeschouwing Portugal - Zweden (3-0) || UEFA Nations League 2020/2021

Woensdag 14 oktober 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Portugal het woensdag 14 oktober 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Zweden. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Portugal - Zweden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Portugal - Zweden (3-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Portugal en Zweden is onder leiding van scheidsrechter Srđan Jovanović geëindigd in een 3-0 overwinning voor Portugal. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door B. Silva, waarmee Portugal met 1-0 de leiding nam. Portugal vergrootte in de 44e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Jota op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut volgde een derde treffer van Portugal, waarmee D. Jota zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Srđan Jovanović, waardoor Portugal een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Portugal - Zweden 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Portugal - Zweden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Portugal Doelpunt B. Silva met assist van D. Jota Portugal 1-0
36' Gele kaart Sweden Gele kaart voor A. Ekdal Sweden
44' Doelpunt Portugal Doelpunt D. Jota met assist van J. Cancelo Portugal 2-0
52' Gele kaart Portugal Gele kaart voor D. Jota Portugal
54' Wissel Sweden Wissel M. Johansson voor M. Lustig Sweden
57' Gele kaart Sweden Gele kaart voor K. Olsson Sweden
62' Gele kaart Sweden Gele kaart voor P. Jansson Sweden
62' Wissel Sweden Wissel A. Isak voor R. Quaison Sweden
72' Gele kaart Sweden Gele kaart voor J. Andersson Sweden
72' Doelpunt Portugal Doelpunt D. Jota met assist van W. Carvalho Portugal 3-0
75' Wissel Portugal Wissel A. Silva voor B. Silva Portugal
75' Wissel Portugal Wissel D. Podence voor Joao Felix Portugal
79' Gele kaart Sweden Gele kaart voor M. Berg Sweden
80' Wissel Portugal Wissel J. Moutinho voor W. Carvalho Portugal
85' Gele kaart Portugal Gele kaart voor B. Fernandes Portugal
88' Wissel Portugal Wissel R. Silva voor D. Jota Portugal
88' Wissel Portugal Wissel R. Sanches voor B. Fernandes Portugal
88' Wissel Sweden Wissel M. Olsson voor M. Berg Sweden
88' Wissel Sweden Wissel S. Larsson voor D. Kulusevski Sweden
Video hoogtepunten en samenvatting Portugal - Zweden
Opstellingen Portugal - Zweden
De opstellingen van Portugal en Zweden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Portugal gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Zweden zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Jan Olof Andersson
Voorbeschouwing Portugal - Zweden

Portugal en Zweden spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Srđan Jovanović en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Portugal en Zweden in de UEFA Nations League vond plaats op 8 september 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Portugal. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Portugal favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Zweden slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Portugal 1
Winst Zweden 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Portugal op een 1e positie staat, terwijl we Zweden terugvinden op de 4e plaats.