Nabeschouwing Wales - Finland (3-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Woensdag 18 november 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Wales het woensdag 18 november 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Finland. De wedstrijd wordt gespeeld in Cardiff City Stadium in Cardiff.

Via de Wales - Finland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wales - Finland (3-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Wales en Finland is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 3-1 overwinning voor Wales. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor J. Uronen in de 12e minuut, waardoor Finland met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 29 minuten was het H. Wilson die Wales op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Wales via een goal van D. James in de 46e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 63e minuut was het Finland dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van T. Pukki. Na 84 minuten werd de voorsprong voor Wales vergroot nadat K. Moore de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Wales.

LIVE Wales - Finland 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wales - Finland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Rode kaart Finland Rode kaart voor J. Uronen Finland
29' Doelpunt Wales Doelpunt H. Wilson met assist van G. Bale Wales 1-0
46' Wissel Wales Wissel K. Moore voor A. Lawrence Wales
46' Doelpunt Wales Doelpunt D. James met assist van J. Morrell Wales 2-0
61' Wissel Wales Wissel T. Lawrence voor G. Bale Wales
61' Wissel Finland Wissel P. Soiri voor R. Taylor Finland
61' Wissel Finland Wissel I. Niskanen voor D. OShaughnessy Finland
63' Doelpunt Finland Doelpunt T. Pukki met assist van R. Lod Finland 2-1
73' Wissel Finland Wissel O. Valakari voor R. Schuller Finland
76' Gele kaart Wales Gele kaart voor E. Ampadu Wales
84' Doelpunt Wales Doelpunt K. Moore met assist van D. James Wales 3-1
89' Wissel Wales Wissel D. Brooks voor D. James Wales
89' Wissel Wales Wissel T. Roberts voor H. Wilson Wales
90' Wissel Finland Wissel M. Forss voor T. Pukki Finland
93' Wissel Wales Wissel C. Gunter voor R. Norrington-Davies Wales
Video hoogtepunten en samenvatting Wales - Finland
Opstellingen Wales - Finland
De opstellingen van Wales en Finland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wales gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Finland zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Ryan Giggs
Coach Markku Kanerva
Voorbeschouwing Wales - Finland

Wales en Finland spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wales en Finland in de UEFA Nations League vond plaats op 3 september 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wales. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Wales favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Finland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Wales 1
Winst Finland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wales op een 1e positie staat, terwijl we Finland terugvinden op de 2e plaats.