Nabeschouwing Zwitserland - Spanje (1-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Zaterdag 14 november 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Zwitserland het zaterdag 14 november 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Spanje. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Jakob-Park in Basel.

Via de Zwitserland - Spanje live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zwitserland - Spanje (1-1)

De UEFA Nations League 2020/2021 wedstrijd tussen Zwitserland en Spanje geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door R. Freuler, waarmee Switzerland met 1-0 de leiding nam. Spain kreeg via S. Ramos in de 57e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter William Collum de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 79e minuut kreeg N. Elvedi van Switzerland voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Switzerland de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Spain kreeg een penalty toegewezen in de 80e minuut, die werd genomen door S. Ramos. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde G. Moreno de gelijkmaker voor Spain in de 80e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Zwitserland - Spanje 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zwitserland - Spanje teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor N. Elvedi Switzerland
26' Doelpunt Switzerland Doelpunt R. Freuler met assist van B. Embolo Switzerland 1-0
56' Wissel Spain Wissel A. Morata voor F. Ruiz Spain
57' Penalty gemist Spain Penalty gemist S. Ramos Spain
58' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor B. Embolo Switzerland
72' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor R. Freuler Switzerland
73' Wissel Switzerland Wissel R. Steffen voor S. Zuber Switzerland
73' Wissel Switzerland Wissel D. Sow voor X. Shaqiri Switzerland
73' Wissel Spain Wissel S. Canales voor D. Olmo Spain
73' Wissel Spain Wissel A. Traore voor M. Oyarzabal Spain
73' Wissel Spain Wissel Koke voor S. Busquets Spain
79' Tweede gele kaart Switzerland Tweede gele kaart voor N. Elvedi Switzerland
80' Penalty gemist Spain Penalty gemist S. Ramos Spain
80' Wissel Spain Wissel G. Moreno voor M. Merino Spain
84' Wissel Switzerland Wissel B. Omeragic voor H. Seferovic Switzerland
89' Doelpunt Spain Doelpunt G. Moreno met assist van S. Reguilon Spain 1-1
91' Wissel Switzerland Wissel A. Mehmedi voor B. Embolo Switzerland
Video hoogtepunten en samenvatting Zwitserland - Spanje
Opstellingen Zwitserland - Spanje
De opstellingen van Zwitserland en Spanje zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zwitserland gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Spanje zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Vladimir Petković
Voorbeschouwing Zwitserland - Spanje

Zwitserland en Spanje spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter William Collum en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zwitserland en Spanje in de UEFA Nations League vond plaats op 10 oktober 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Spanje. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Spanje favoriet. 1 keer wist de ploeg van Zwitserland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Zwitserland. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Zwitserland 0
Winst Spanje 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zwitserland op een 4e positie staat, terwijl we Spanje terugvinden op de 1e plaats.