Nabeschouwing Armenië - Schotland (1-4) || UEFA Nations League 2022/2023

Dinsdag 14 juni 2022 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Armenië het dinsdag 14 juni 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Schotland. De wedstrijd wordt gespeeld in Armenia Football Academy grass in Yerevan.

Via de Armenië - Schotland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Armenië - Schotland (1-4)

Het UEFA Nations League duel tussen Armenië en Schotland is onder leiding van scheidsrechter Nikola Dabanović geëindigd in een 1-4 overwinning voor Schotland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door V. Bichakhchyan, waarmee Armenia met 1-0 de leiding nam. Scotland kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Armstrong, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 44e minuut kreeg A. Hovhannisyan van Armenia voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Armenia de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 46e minuut was het Scotland dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van S. Armstrong. Na 50 minuten werd de voorsprong voor Scotland vergroot nadat J. McGinn de 1-3 wist te scoren. In de 54e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het C. Adams die namens Scotland het net wist te raken. In de 91e minuut werd opnieuw een rode kaart uitgedeeld. Dit keer was het K. Hovhannisyan van Armenia die voortijdig moest vertrekken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nikola Dabanović bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Schotland.

LIVE Armenië - Schotland 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Armenië - Schotland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Armenia Doelpunt V. Bichakhchyan met assist van T. Barseghyan Armenia 1-0
14' Doelpunt Scotland Doelpunt S. Armstrong met assist van C. Adams Scotland 1-1
20' Gele kaart Scotland Gele kaart voor C. Adams Scotland
32' Gele kaart Armenia Gele kaart voor V. Haroyan Armenia
44' Gele kaart Armenia Gele kaart voor A. Hovhannisyan Armenia
44' Tweede gele kaart Armenia Tweede gele kaart voor A. Hovhannisyan Armenia
46' Doelpunt Scotland Doelpunt S. Armstrong met assist van J. McGinn Scotland 1-2
46' Wissel Armenia Wissel S. Mkrtchyan voor A. Grigoryan Armenia
47' Gele kaart Armenia Gele kaart voor E. Spertsyan Armenia
48' Gele kaart Armenia Gele kaart voor H. Hambardzumyan Armenia
50' Doelpunt Scotland Doelpunt J. McGinn met assist van N. Patterson Scotland 1-3
54' Doelpunt Scotland Doelpunt C. Adams met assist van S. Armstrong Scotland 1-4
58' Wissel Armenia Wissel W. Angulo voor E. Spertsyan Armenia
59' Wissel Armenia Wissel K. Hovhannisyan voor K. Bayramyan Armenia
59' Wissel Armenia Wissel S. Udo voor V. Bichakhchyan Armenia
63' Wissel Scotland Wissel L. Ferguson voor B. Gilmour Scotland
64' Wissel Scotland Wissel D. Turnbull voor J. McGinn Scotland
64' Wissel Scotland Wissel A. Ralston voor N. Patterson Scotland
74' Wissel Scotland Wissel J. Brown voor C. Adams Scotland
84' Wissel Armenia Wissel A. Serobyan voor T. Barseghyan Armenia
85' Wissel Scotland Wissel A. Campbell voor G. Hanley Scotland
91' Rode kaart Armenia Rode kaart voor K. Hovhannisyan Armenia
91' Gele kaart Scotland Gele kaart voor S. McTominay Scotland
Video hoogtepunten en samenvatting Armenië - Schotland
Opstellingen Armenië - Schotland
De opstellingen van Armenië en Schotland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Armenië gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Schotland zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.