Nabeschouwing België - Nederland (1-4) || UEFA Nations League 2022/2023

Vrijdag 3 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt België het vrijdag 3 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Nederland. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Roi Baudouin in Brussels.

Via de België - Nederland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing België - Nederland (1-4)

Het UEFA Nations League duel tussen België en Nederland is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 1-4 overwinning voor Nederland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door S. Bergwijn, waarmee Netherlands met 0-1 de leiding nam. Netherlands vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Depay op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut volgde een derde treffer van Netherlands, waarmee D. Dumfries zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Netherlands geen gas terug, waardoor in de 66e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van M. Depay. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 93e minuut wist M. Batshuayi namens Belgium de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José María Sánchez Martínez bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Nederland.

LIVE België - Nederland 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd België - Nederland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Wissel Belgium Wissel L. Trossard voor R. Lukaku Belgium
40' Doelpunt Netherlands Doelpunt S. Bergwijn met assist van F. de Jong Netherlands 0-1
46' Wissel Belgium Wissel A. Onana voor H. Vanaken Belgium
46' Wissel Belgium Wissel D. Mertens voor E. Hazard Belgium
47' Gele kaart Belgium Gele kaart voor D. Mertens Belgium
51' Doelpunt Netherlands Doelpunt M. Depay met assist van S. Berghuis Netherlands 0-2
62' Doelpunt Netherlands Doelpunt D. Dumfries met assist van D. Blind Netherlands 0-3
66' Doelpunt Netherlands Doelpunt M. Depay met assist van D. Blind Netherlands 0-4
67' Wissel Belgium Wissel M. Batshuayi voor A. Witsel Belgium
67' Wissel Belgium Wissel Y. Carrasco voor T. Meunier Belgium
74' Wissel Netherlands Wissel M. de Ligt voor N. Ake Netherlands
78' VAR: Afgekeurd doelpunt T. Castagne Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel T. Castagne Belgium
83' Wissel Netherlands Wissel T. Koopmeiners voor S. Berghuis Netherlands
89' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor V. van Dijk Netherlands
93' Doelpunt Belgium Doelpunt M. Batshuayi met assist van T. Alderweireld Belgium 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting België - Nederland
Opstellingen België - Nederland
De opstellingen van België en Nederland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat België gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Nederland zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.