Nabeschouwing Denemarken - Kroatië (0-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Vrijdag 10 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Denemarken het vrijdag 10 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Kroatië. De wedstrijd wordt gespeeld in Parken in København.

Via de Denemarken - Kroatië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Denemarken - Kroatië (0-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Denemarken en Kroatië is onder leiding van scheidsrechter Bartosz Frankowski geëindigd in een 0-1 overwinning voor Kroatië. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 69e minuut door M. Pasalic, waarmee Croatia met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Kroatië uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Denemarken - Kroatië 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Denemarken - Kroatië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Denmark Gele kaart voor A. Cornelius Denmark
46' Wissel Croatia Wissel L. Modric voor L. Ivanusec Croatia
46' Wissel Croatia Wissel J. Stanisic voor S. Vrsaljko Croatia
46' Wissel Croatia Wissel M. Kovacic voor K. Jakic Croatia
58' Wissel Croatia Wissel N. Vlasic voor M. Orsic Croatia
62' Wissel Denmark Wissel R. Kristensen voor D. Wass Denmark
62' Wissel Denmark Wissel J. Wind voor A. Cornelius Denmark
62' Wissel Denmark Wissel M. Braithwaite voor M. Damsgaard Denmark
67' Gele kaart Denmark Gele kaart voor J. Andersen Denmark
69' Doelpunt Croatia Doelpunt M. Pasalic Croatia 0-1
75' Gele kaart Croatia Gele kaart voor J. Stanisic Croatia
77' Wissel Croatia Wissel A. Budimir voor A. Kramaric Croatia
84' Wissel Denmark Wissel Y. Poulsen voor A. Skov Olsen Denmark
86' Gele kaart Croatia Gele kaart voor A. Budimir Croatia
90' Wissel Denmark Wissel R. Skov voor Y. Poulsen Denmark
Video hoogtepunten en samenvatting Denemarken - Kroatië
Opstellingen Denemarken - Kroatië
De opstellingen van Denemarken en Kroatië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Denemarken gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Kroatië zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Zlatko Dalić
Voorbeschouwing Denemarken - Kroatië

Denemarken en Kroatië spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bartosz Frankowski en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Denemarken en Kroatië elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Denemarken 0
Winst Kroatië 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Denemarken op een 1e positie staat, terwijl we Kroatië terugvinden op de 4e plaats.