Nabeschouwing Engeland - Duitsland (3-3) || UEFA Nations League 2022/2023

Maandag 26 september 2022 - 20:45 uur



In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Engeland het maandag 26 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Duitsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Wembley Stadium in London.

Via de Engeland - Duitsland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Engeland - Duitsland (3-3)

De UEFA Nations League 2022/2023 wedstrijd tussen Engeland en Duitsland geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 52 minuten. I. Gundogan maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Germany vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Germany vergrootte in de 67e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Havertz op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut wist England de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via L. Shaw.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Mount de 2-2 maakte voor England. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. In de 83e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van England speler H. Kane. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Germany. In de 87e minuut was het K. Havertz die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

Wedstrijdstatistieken Engeland - Duitsland
Goals
3
3
Balbezit
41%
59%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
13
10
Schoten op doel
8
4
Aanvallen
105
95
Gevaarlijke aanvallen
66
38
Passes
386
581
Overtredingen
12
8
Buitenspel
2
1
Corners
6
2
Wissels
4
5
LIVE Engeland - Duitsland 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Engeland - Duitsland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
37' Wissel England Wissel K. Walker voor J. Stones England
46' Wissel Germany Wissel T. Werner voor J. Hofmann Germany
52' Penalty Germany Penalty I. Gundogan Germany 0-1
66' Wissel England Wissel B. Saka voor P. Foden England
66' Wissel England Wissel M. Mount voor R. Sterling England
67' Doelpunt Germany Doelpunt K. Havertz met assist van T. Werner Germany 0-2
68' Wissel Germany Wissel S. Gnabry voor L. Sane Germany
68' Wissel Germany Wissel R. Gosens voor D. Raum Germany
72' Doelpunt England Doelpunt L. Shaw met assist van R. James England 1-2
75' Doelpunt England Doelpunt M. Mount met assist van B. Saka England 2-2
79' Wissel Germany Wissel T. Muller voor J. Musiala Germany
83' Gele kaart Germany Gele kaart voor N. Schlotterbeck Germany
83' Penalty England Penalty H. Kane England 3-2
87' Doelpunt Germany Doelpunt K. Havertz met assist van S. Gnabry Germany 3-3
91' Wissel Germany Wissel A. Bella-Kotchap voor K. Havertz Germany
91' Wissel England Wissel J. Henderson voor J. Bellingham England
Video hoogtepunten en samenvatting Engeland - Duitsland
Opstellingen Engeland - Duitsland
De opstellingen van Engeland en Duitsland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Engeland gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Duitsland zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Gareth Southgate
Basiselftal Engeland
# Speler Pos.
1 Nick Pope K
6 Harry Maguire V
3 Luke Shaw V
2 Reece James V
4 John Stones M
5 Eric Dier M
7 Declan Rice M
8 Jude Bellingham M
11 Philip Foden A
9 Harry Kane A
10 Raheem Shaquille Sterling A
Formatie 4-2-3-1
Coach Hans-Dieter Flick
Voorbeschouwing Engeland - Duitsland

Engeland en Duitsland spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Engeland en Duitsland in de UEFA Nations League vond plaats op 7 juni 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Resultaat Aantal
Winst Engeland 0
Winst Duitsland 0
Gelijkspel 1
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Engeland op een 4e positie staat, terwijl we Duitsland terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Engeland - Duitsland Opstelling Engeland Opstelling Duitsland Live Engeland - Duitsland Live Engeland - Duitsland kijken Engeland - Duitsland kijken Live Engeland - Duitsland stream Engeland - Duitsland Fox Sports Nabeschouwing Engeland - Duitsland Uitslag Engeland - Duitsland Statistieken Engeland - Duitsland UEFA Nations League 2022/2023 Engeland - Duitsland wedden Engeland - Duitsland gokken Engeland - Duitsland Unibet