Nabeschouwing Estland - Malta (2-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Vrijdag 23 september 2022 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Estland het vrijdag 23 september 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Malta. De wedstrijd wordt gespeeld in A. Le Coq Arena in Tallinn.

Via de Estland - Malta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Estland - Malta (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Estland en Malta is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Estland. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor J. Borg in de 49e minuut, waardoor Malta met een man minder kwam te staan. Een penalty zorgde er later in de 51e minuut voor dat Estonia via R. Sappinen op 1-0 kwam te staan. In de 51e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het T. Teuma van Malta die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-1.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat H. Anier namens Estonia in de 86e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor Estland een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Estland - Malta 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Estland - Malta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' VAR: Afgekeurd doelpunt B. Vaštšuk Afgekeurd doelpunt B. Vaštšuk Estonia
49' Rode kaart Malta Rode kaart voor J. Borg Malta
51' Penalty Estonia Penalty R. Sappinen Estonia 1-0
46' Wissel Malta Wissel S. Borg voor J. Jones Malta
46' Wissel Estonia Wissel T. Teniste voor K. Kallaste Estonia
47' Gele kaart Malta Gele kaart voor A. Satariano Malta
51' Penalty Malta Penalty T. Teuma Malta 1-1
68' Wissel Estonia Wissel M. Miller voor B. Vastsuk Estonia
68' Wissel Estonia Wissel H. Anier voor R. Sappinen Estonia
72' Wissel Malta Wissel S. Dimech voor C. Attard Malta
72' Wissel Malta Wissel J. Degabriele voor B. Paiber Malta
73' Gele kaart Estonia Gele kaart voor S. Zenjov Estonia
77' Wissel Estonia Wissel V. Sinyavskiy voor H. Ojamaa Estonia
86' Doelpunt Estonia Doelpunt H. Anier met assist van S. Zenjov Estonia 2-1
89' Wissel Malta Wissel L. Montebello voor A. Satariano Malta
94' Wissel Estonia Wissel R. Kirss voor S. Zenjov Estonia
Video hoogtepunten en samenvatting Estland - Malta
Opstellingen Estland - Malta
De opstellingen van Estland en Malta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Estland gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Malta zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Thomas Häberli
Formatie 3-4-3
Coach Devis Mangia
Voorbeschouwing Estland - Malta

Estland en Malta spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League.

De vorige ontmoeting tussen Estland en Malta in de UEFA Nations League vond plaats op 9 juni 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Estland. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Estland favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Malta slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Estland 1
Winst Malta 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Estland op een 1e positie staat, terwijl we Malta terugvinden op de 2e plaats.