Nabeschouwing Faeröer - Litouwen (2-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Zaterdag 11 juni 2022 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Faeröer het zaterdag 11 juni 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Litouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in Þórsvöllur in Akureyri.

Via de Faeröer - Litouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Faeröer - Litouwen (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Faeröer en Litouwen is onder leiding van scheidsrechter Igor Pajač geëindigd in een 2-1 overwinning voor Faeröer. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door F. Cernych, waarmee Lithuania met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van V. Davidsen in de 20e minuut zorgde er even later voor dat Faroe Islands weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 45e minuut zette J. Andreasen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Faroe Islands de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Igor Pajač, waardoor Faeröer een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Faeröer - Litouwen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Faeröer - Litouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Lithuania Doelpunt F. Cernych met assist van A. Klimavicius Lithuania 0-1
18' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor D. Barauskas Lithuania
20' Penalty Faroe Islands Penalty V. Davidsen Faroe Islands 1-1
25' Wissel Faroe Islands Wissel H. Vatnsdal voor H. Askham Faroe Islands
42' Gele kaart Faroe Islands Gele kaart voor O. Faero Faroe Islands
45' Doelpunt Faroe Islands Doelpunt J. Andreasen met assist van M. Olsen Faroe Islands 2-1
46' Wissel Lithuania Wissel P. Sirvys voor D. Barauskas Lithuania
60' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor L. Megelaitis Lithuania
64' Wissel Lithuania Wissel K. Laukzemis voor A. Klimavicius Lithuania
66' Wissel Faroe Islands Wissel A. Jonsson voor M. Olsen Faroe Islands
66' Wissel Faroe Islands Wissel S. Nattestad voor O. Faero Faroe Islands
66' Wissel Faroe Islands Wissel H. Hansson voor J. Andreasen Faroe Islands
66' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor K. Laukzemis Lithuania
71' Wissel Lithuania Wissel T. Milasius voor J. Lasickas Lithuania
82' Wissel Lithuania Wissel V. Armanavicius voor L. Megelaitis Lithuania
82' Wissel Lithuania Wissel I. Kruzikas voor R. Baravykas Lithuania
83' Wissel Faroe Islands Wissel J. Edmundsson voor P. Johannesen Faroe Islands
89' Gele kaart Faroe Islands Gele kaart voor A. Jonsson Faroe Islands
90' Gele kaart Faroe Islands Gele kaart voor J. Edmundsson Faroe Islands
96' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor E. Utkus Lithuania
Video hoogtepunten en samenvatting Faeröer - Litouwen
Opstellingen Faeröer - Litouwen
De opstellingen van Faeröer en Litouwen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Faeröer gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Litouwen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Faeröer - Litouwen

Faeröer en Litouwen spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Igor Pajač en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Faeröer en Litouwen elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Faeröer 0
Winst Litouwen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Faeröer op een 3e positie staat, terwijl we Litouwen terugvinden op de 4e plaats.