Nabeschouwing Faeröer - Luxemburg (0-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Dinsdag 7 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Faeröer het dinsdag 7 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Luxemburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Þórsvöllur in Akureyri.

Via de Faeröer - Luxemburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Faeröer - Luxemburg (0-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Faeröer en Luxemburg is onder leiding van scheidsrechter Robert Hennessy geëindigd in een 0-1 overwinning voor Luxemburg. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor R. Joensen in de 68e minuut, waardoor Faroe Islands met een man minder kwam te staan. Een penalty zorgde er later in de 74e minuut voor dat Luxembourg via G. Rodrigues op 0-1 kwam te staan. In de 81e minuut moest Faroe Islands verder met een man minder nadat S. Vatnhamar een rode kaart had gekregen. Het lukte Faeröer in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Robert Hennessy, waardoor Luxemburg de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Faeröer - Luxemburg 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Faeröer - Luxemburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Faroe Islands Gele kaart voor R. Joensen Faroe Islands
60' Wissel Faroe Islands Wissel S. Nattestad voor H. Askham Faroe Islands
68' Rode kaart Faroe Islands Rode kaart voor R. Joensen Faroe Islands
74' Penalty Luxembourg Penalty G. Rodrigues Luxembourg 0-1
77' Wissel Faroe Islands Wissel M. Mikkelsen voor H. Hansson Faroe Islands
78' Wissel Faroe Islands Wissel H. Agnarsson voor K. Olsen Faroe Islands
81' Rode kaart Faroe Islands Rode kaart voor S. Vatnhamar Faroe Islands
84' Gele kaart Faroe Islands Gele kaart voor O. Faero Faroe Islands
85' Wissel Faroe Islands Wissel J. Andreasen voor G. Vatnhamar Faroe Islands
86' Wissel Faroe Islands Wissel A. Jonsson voor M. Olsen Faroe Islands
86' Wissel Luxembourg Wissel S. Thill voor Y. Borges Sanches Luxembourg
92' Wissel Luxembourg Wissel F. Bohnert voor G. Rodrigues Luxembourg
95' Wissel Luxembourg Wissel L. Gerson voor M. Olesen Luxembourg
Video hoogtepunten en samenvatting Faeröer - Luxemburg
Opstellingen Faeröer - Luxemburg
De opstellingen van Faeröer en Luxemburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Faeröer gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Luxemburg zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Faeröer - Luxemburg

Faeröer en Luxemburg spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Hennessy en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Faeröer en Luxemburg elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Faeröer 0
Winst Luxemburg 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Faeröer op een 4e positie staat, terwijl we Luxemburg terugvinden op de 2e plaats.