Nabeschouwing Frankrijk - Oostenrijk (2-0) || UEFA Nations League 2022/2023

Donderdag 22 september 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Frankrijk het donderdag 22 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Oostenrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de France in Paris.

Via de Frankrijk - Oostenrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Frankrijk - Oostenrijk (2-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Frankrijk en Oostenrijk is onder leiding van scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg geëindigd in een 2-0 overwinning voor Frankrijk. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 56e minuut door K. Mbappe, waarmee France met 1-0 de leiding nam. France vergrootte in de 65e minuut de voorsprong nadat het via een goal van O. Giroud op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Frankrijk.

LIVE Frankrijk - Oostenrijk 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Frankrijk - Oostenrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Wissel France Wissel W. Saliba voor J. Kounde France
38' Gele kaart Austria Gele kaart voor A. Weimann Austria
46' Wissel France Wissel A. Areola voor M. Maignan France
50' Wissel Austria Wissel D. Ljubicic voor A. Weimann Austria
56' Doelpunt France Doelpunt K. Mbappe met assist van O. Giroud France 1-0
64' Wissel Austria Wissel C. Baumgartner voor K. Onisiwo Austria
64' Wissel Austria Wissel M. Gregoritsch voor M. Arnautovic Austria
65' Doelpunt France Doelpunt O. Giroud met assist van A. Griezmann France 2-0
69' Wissel Austria Wissel R. Schmid voor M. Sabitzer Austria
69' Wissel Austria Wissel S. Posch voor D. Alaba Austria
78' Wissel France Wissel C. Nkunku voor O. Giroud France
78' Wissel France Wissel O. Dembele voor A. Griezmann France
91' Wissel France Wissel R. Kolo Muani voor K. Mbappe France
Video hoogtepunten en samenvatting Frankrijk - Oostenrijk
Opstellingen Frankrijk - Oostenrijk
De opstellingen van Frankrijk en Oostenrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Frankrijk gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Oostenrijk zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Frankrijk - Oostenrijk

Frankrijk en Oostenrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Frankrijk en Oostenrijk in de UEFA Nations League vond plaats op 10 juni 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Frankrijk 0
Winst Oostenrijk 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Frankrijk op een 4e positie staat, terwijl we Oostenrijk terugvinden op de 3e plaats.