Nabeschouwing Israël - IJsland (2-2) || UEFA Nations League 2022/2023

Donderdag 2 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Israël het donderdag 2 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen IJsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Sammy Ofer Stadium in Haifa.

Via de Israël - IJsland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Israël - IJsland (2-2)

De UEFA Nations League 2022/2023 wedstrijd tussen Israël en IJsland geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door L. Abada, waarmee Israel met 1-0 de leiding nam. Iceland kwam in de 42e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. J. Helgason, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette A. Sigurdsson zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Iceland de leiding in de wedstrijd nam.

Na 84 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Weissman de 2-2 maakte voor Israel. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Israël - IJsland 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Israël - IJsland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Iceland Gele kaart voor T. J. Helgason Iceland
25' Doelpunt Israel Doelpunt L. Abada met assist van M. Solomon Israel 1-0
42' Doelpunt Iceland Doelpunt T. J. Helgason Iceland 1-1
46' Wissel Iceland Wissel D. Olafsson voor B. I. Bjarnason Iceland
53' Doelpunt Iceland Doelpunt A. Sigurdsson met assist van H. Magnusson Iceland 1-2
60' Wissel Iceland Wissel A. Gudmundsson voor S. Gudjohnsen Iceland
61' Wissel Israel Wissel S. Weissman voor M. Dabbur Israel
61' Wissel Israel Wissel M. Jaber voor M. Abu Fani Israel
66' Gele kaart Israel Gele kaart voor E. Karzev Israel
73' Wissel Israel Wissel T. Baribo voor E. Karzev Israel
74' Wissel Israel Wissel D. Glazer voor D. Peretz Israel
78' Wissel Iceland Wissel M. Anderson voor J. D. Thorsteinsson Iceland
78' Wissel Iceland Wissel S. Thordarson voor H. Haraldsson Iceland
79' Gele kaart Iceland Gele kaart voor B. Bjarnason Iceland
80' Wissel Israel Wissel O. Atzili voor L. Abada Israel
82' Gele kaart Iceland Gele kaart voor A. Sigurdsson Iceland
84' Doelpunt Israel Doelpunt S. Weissman met assist van D. Leidner Israel 2-2
89' Wissel Iceland Wissel A. Thrandarson voor B. Bjarnason Iceland
Video hoogtepunten en samenvatting Israël - IJsland
Opstellingen Israël - IJsland
De opstellingen van Israël en IJsland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Israël gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en IJsland zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Alon Hazan
Voorbeschouwing Israël - IJsland

Israël en IJsland spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andris Treimanis en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Israël en IJsland elkaar treffen in de UEFA Nations League.