Nabeschouwing Kosovo - Cyprus (5-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Dinsdag 27 september 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Kosovo het dinsdag 27 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Cyprus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadiumi Fadil Vokrri in Pristina.

Via de Kosovo - Cyprus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kosovo - Cyprus (5-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Kosovo en Cyprus is onder leiding van scheidsrechter Kristo Tohver geëindigd in een 5-1 overwinning voor Kosovo. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door F. Muslija, waarmee Kosovo met 1-0 de leiding nam. Kosovo vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Rrudhani op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van Kosovo, waarmee E. Rashani zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Kosovo geen gas terug, waardoor in de 52e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van V. Muriqi. Na 81 minuten wist Cyprus eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van V. Roberge bracht het de achterstand terug tot 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 84e minuut en kwam op naam te staan van Kosovo speler V. Muriqi, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kristo Tohver en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Kosovo.

LIVE Kosovo - Cyprus 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kosovo - Cyprus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Kosovo Doelpunt F. Muslija Kosovo 1-0
43' Gele kaart Cyprus Gele kaart voor K. Artymatas Cyprus
46' Doelpunt Kosovo Doelpunt D. Rrudhani met assist van V. Muriqi Kosovo 2-0
46' Wissel Cyprus Wissel C. Charalampous voor C. Kyriakou Cyprus
46' Wissel Cyprus Wissel D. Christofi voor L. Loizou Cyprus
47' Doelpunt Kosovo Doelpunt E. Rashani met assist van V. Muriqi Kosovo 3-0
52' Doelpunt Kosovo Doelpunt V. Muriqi met assist van F. Muslija Kosovo 4-0
59' Wissel Cyprus Wissel A. Gogic voor G. Kastanos Cyprus
59' Wissel Cyprus Wissel F. Papoulis voor M. Tzionis Cyprus
64' Wissel Kosovo Wissel Z. Bytyqi voor E. Rashani Kosovo
64' Wissel Kosovo Wissel I. Dresevic voor A. Rrahmani Kosovo
65' Gele kaart Kosovo Gele kaart voor M. Kryeziu Kosovo
72' Wissel Cyprus Wissel A. Kakoullis voor P. Sotiriou Cyprus
81' Doelpunt Cyprus Doelpunt V. Roberge met assist van F. Papoulis Cyprus 4-1
81' Wissel Kosovo Wissel M. Rashica voor A. Zeneli Kosovo
84' Doelpunt Kosovo Doelpunt V. Muriqi met assist van M. Rashica Kosovo 5-1
89' Wissel Kosovo Wissel I. Krasniqi voor F. Hadergjonaj Kosovo
89' Wissel Kosovo Wissel L. Emerllahu voor F. Muslija Kosovo
Video hoogtepunten en samenvatting Kosovo - Cyprus
Opstellingen Kosovo - Cyprus
De opstellingen van Kosovo en Cyprus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kosovo gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Cyprus zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Alain Giresse
Voorbeschouwing Kosovo - Cyprus

Kosovo en Cyprus spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kristo Tohver en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kosovo en Cyprus in de UEFA Nations League vond plaats op 2 juni 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kosovo. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Kosovo favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Cyprus slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Kosovo 1
Winst Cyprus 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kosovo op een 2e positie staat, terwijl we Cyprus terugvinden op de 4e plaats.