Nabeschouwing Kroatië - Frankrijk (1-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Maandag 6 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Kroatië het maandag 6 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Frankrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Poljud in Split.

Via de Kroatië - Frankrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kroatië - Frankrijk (1-1)

De UEFA Nations League 2022/2023 wedstrijd tussen Kroatië en Frankrijk geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door A. Rabiot, waarmee France met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van A. Kramaric in de 83e minuut zorgde er even later voor dat Croatia weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Kroatië - Frankrijk 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kroatië - Frankrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Croatia Gele kaart voor D. Vida Croatia
52' Doelpunt France Doelpunt A. Rabiot met assist van W. Ben Yedder France 0-1
62' Wissel France Wissel A. Griezmann voor W. Ben Yedder France
62' Wissel France Wissel B. Kamara voor A. Tchouameni France
63' Wissel Croatia Wissel M. Pasalic voor L. Majer Croatia
63' Wissel Croatia Wissel M. Orsic voor J. Brekalo Croatia
69' Wissel Croatia Wissel A. Kramaric voor A. Budimir Croatia
79' Wissel Croatia Wissel L. Sucic voor L. Modric Croatia
79' Wissel Croatia Wissel N. Vlasic voor M. Kovacic Croatia
79' Wissel France Wissel J. Clauss voor M. Diaby France
83' Penalty Croatia Penalty A. Kramaric Croatia 1-1
85' Gele kaart France Gele kaart voor P. Kimpembe France
Video hoogtepunten en samenvatting Kroatië - Frankrijk
Opstellingen Kroatië - Frankrijk
De opstellingen van Kroatië en Frankrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kroatië gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Frankrijk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Zlatko Dalić
Voorbeschouwing Kroatië - Frankrijk

Kroatië en Frankrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kroatië en Frankrijk in de UEFA Nations League vond plaats op 14 oktober 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Frankrijk. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Frankrijk favoriet. 2 keer wist de ploeg van Kroatië te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Kroatië. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kroatië 0
Winst Frankrijk 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kroatië op een 4e positie staat, terwijl we Frankrijk terugvinden op de 3e plaats.