Nabeschouwing Kroatië - Spanje (0-0) (4-5 na strafschoppen) || UEFA Nations League 2022/2023

Zondag 18 juni 2023 - 20:45 uur



In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Kroatië het zondag 18 juni 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Spanje. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Kroatië - Spanje live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kroatië - Spanje (0-0) (4-5 na strafschoppen)

Het UEFA Nations League duel tussen Kroatië en Spanje is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een overwinning voor Spanje. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Spanje het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-5 gewonnen werd.

Het was lang wachten op het eerste doelpunt, want in de reguliere speeltijd konden beide ploegen niet tot scoren komen. Hier bleek uiteindelijk een verlenging voor nodig te zijn.

Qua balbezit waren Kroatië en Spanje gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. De meeste kansen waren voor Kroatië, dat de kansen alleen niet wist om te zetten in doelpunten.

Wedstrijdstatistieken Kroatië - Spanje
Balbezit
46%
54%
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
12
21
Schoten op doel
5
2
Aanvallen
142
153
Gevaarlijke aanvallen
66
67
Passes
636
763
Overtredingen
11
18
Buitenspel
2
2
Corners
4
8
Wissels
4
6
LIVE Kroatië - Spanje 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kroatië - Spanje teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
Video hoogtepunten en samenvatting Kroatië - Spanje
Opstellingen Kroatië - Spanje

De opstellingen van beide teams zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra de opstellingen bekend zijn zullen we deze hier vermelden.

Voorbeschouwing Kroatië - Spanje

Kroatië en Spanje spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Zwayer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kroatië en Spanje in de UEFA Nations League vond plaats op 15 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kroatië. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Kroatië als Spanje wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Kroatië 1
Winst Spanje 1
Gelijkspel 0
Totaal 2

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Kroatië - Spanje Opstelling Kroatië Opstelling Spanje Live Kroatië - Spanje Live Kroatië - Spanje kijken Kroatië - Spanje kijken Live Kroatië - Spanje stream Kroatië - Spanje Fox Sports Nabeschouwing Kroatië - Spanje Uitslag Kroatië - Spanje Statistieken Kroatië - Spanje UEFA Nations League 2022/2023 Kroatië - Spanje wedden Kroatië - Spanje gokken Kroatië - Spanje Unibet