Nabeschouwing Letland - Moldavië (1-2) || UEFA Nations League 2022/2023

Donderdag 22 september 2022 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Letland het donderdag 22 september 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Moldavië. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadions Skonto in Riga.

Via de Letland - Moldavië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Letland - Moldavië (1-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Letland en Moldavië is onder leiding van scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre geëindigd in een 1-2 overwinning voor Moldavië. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door I. Revenco, waarmee Moldova met 0-1 de leiding nam. Moldova vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van I. Nicolaescu op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut wist Latvia de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via J. Ikaunieks. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Latvia kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre, waardoor Moldavië een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Letland - Moldavië 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Letland - Moldavië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Latvia Gele kaart voor J. Ikaunieks Latvia
26' Doelpunt Moldova Doelpunt I. Revenco met assist van S. Platica Moldova 0-1
45' Doelpunt Moldova Doelpunt I. Nicolaescu met assist van M. Caimacov Moldova 0-2
55' Doelpunt Latvia Doelpunt J. Ikaunieks met assist van E. Emsis Latvia 1-2
57' Wissel Latvia Wissel R. Krollis voor A. Jaunzems Latvia
60' Gele kaart Moldova Gele kaart voor V. Posmac Moldova
73' Wissel Moldova Wissel V. Postolachi voor I. Nicolaescu Moldova
82' Wissel Latvia Wissel D. Ikaunieks voor A. Ciganiks Latvia
84' Wissel Moldova Wissel I. Jardan voor S. Platica Moldova
84' Wissel Moldova Wissel E. Cociuc voor N. Motpan Moldova
87' Gele kaart Moldova Gele kaart voor E. Cociuc Moldova
88' Wissel Latvia Wissel E. Stuglis voor R. Jurkovskis Latvia
92' Gele kaart Moldova Gele kaart voor I. Revenco Moldova
95' Wissel Moldova Wissel M. Cojocaru voor V. Damascan Moldova
Video hoogtepunten en samenvatting Letland - Moldavië
Opstellingen Letland - Moldavië
De opstellingen van Letland en Moldavië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Letland gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Moldavië zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Sergiu Cleşcenco
Voorbeschouwing Letland - Moldavië

Letland en Moldavië spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Letland en Moldavië in de UEFA Nations League vond plaats op 10 juni 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Letland. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Letland favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Moldavië slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Letland 1
Winst Moldavië 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Letland op een 1e positie staat, terwijl we Moldavië terugvinden op de 2e plaats.