Nabeschouwing Litouwen - Turkije (0-6) || UEFA Nations League 2022/2023

Dinsdag 7 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Litouwen het dinsdag 7 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Turkije. De wedstrijd wordt gespeeld in Vilniaus LFF stadionas in Vilnius.

Via de Litouwen - Turkije live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Litouwen - Turkije (0-6)

Het UEFA Nations League duel tussen Litouwen en Turkije is onder leiding van scheidsrechter Novak Simović geëindigd in een 0-6 overwinning voor Turkije. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Turkey kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van D. Sinik. Turkey vergrootte in de 14e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Sinik op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Turkey vervolgens op 0-3. Het was S. Dursun die vanaf 11 meter wist te scoren in de 56e minuut.

Ook na de derde treffer nam Turkey geen gas terug, waardoor in de 81e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van S. Dursun. De 0-5 voor Turkey volgde even later in de 89e minuut nadat Y. Akgun namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 91e minuut en kwam op naam te staan van Turkey speler H. Dervisoglu, die daarmee tekende voor de 0-6.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Novak Simović bij een 0-6 eindstand in het voordeel van Turkije, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Litouwen - Turkije 0-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Litouwen - Turkije teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Turkey Doelpunt D. Sinik Turkey 0-1
9' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor P. Golubickas Lithuania
14' Doelpunt Turkey Doelpunt D. Sinik met assist van H. Dervisoglu Turkey 0-2
33' Gele kaart Turkey Gele kaart voor H. Calhanoglu Turkey
46' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor L. Klimavicius Lithuania
46' Wissel Lithuania Wissel E. Utkus voor L. Megelaitis Lithuania
46' Wissel Lithuania Wissel F. Cernych voor A. Dolznikov Lithuania
46' Wissel Turkey Wissel O. Kokcu voor H. Calhanoglu Turkey
46' Wissel Turkey Wissel Y. Akgun voor C. Under Turkey
55' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor P. Sirvys Lithuania
56' Penalty Turkey Penalty S. Dursun Turkey 0-3
58' Wissel Turkey Wissel E. Elmali voor F. Kadioglu Turkey
64' Wissel Lithuania Wissel N. Petkevicius voor A. Novikovas Lithuania
64' Wissel Lithuania Wissel A. Klimavicius voor K. Laukzemis Lithuania
65' Wissel Turkey Wissel K. Akturkoglu voor D. Sinik Turkey
74' Wissel Turkey Wissel C. Ozkacar voor O. Kabak Turkey
76' Wissel Lithuania Wissel D. Barauskas voor P. Golubickas Lithuania
81' Doelpunt Turkey Doelpunt S. Dursun met assist van M. Muldur Turkey 0-4
89' Doelpunt Turkey Doelpunt Y. Akgun met assist van K. Akturkoglu Turkey 0-5
91' Doelpunt Turkey Doelpunt H. Dervisoglu Turkey 0-6
Video hoogtepunten en samenvatting Litouwen - Turkije
Opstellingen Litouwen - Turkije
De opstellingen van Litouwen en Turkije zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Litouwen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Turkije zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Litouwen - Turkije

Litouwen en Turkije spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Novak Simović en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Litouwen en Turkije elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Litouwen 0
Winst Turkije 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Litouwen op een 3e positie staat, terwijl we Turkije terugvinden op de 1e plaats.