Nabeschouwing Nederland - Polen (2-2) || UEFA Nations League 2022/2023

Zaterdag 11 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Nederland het zaterdag 11 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Polen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Nederland - Polen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nederland - Polen (2-2)

De UEFA Nations League 2022/2023 wedstrijd tussen Nederland en Polen geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door M. Cash, waarmee Poland met 0-1 de leiding nam. Poland vergrootte in de 49e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Zielinski op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut wist Netherlands de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via D. Klaassen.

Na 54 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat D. Dumfries de 2-2 maakte voor Netherlands. Netherlands kreeg een penalty toegewezen in de 91e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond M. Depay die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 2-2 tussenstand op het scorebord bleef staan.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Nederland - Polen 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nederland - Polen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Poland Gele kaart voor G. Krychowiak Poland
18' Doelpunt Poland Doelpunt M. Cash met assist van N. Zalewski Poland 0-1
20' Gele kaart Poland Gele kaart voor J. Bednarek Poland
49' Doelpunt Poland Doelpunt P. Zielinski met assist van P. Frankowski Poland 0-2
51' Doelpunt Netherlands Doelpunt D. Klaassen met assist van D. Blind Netherlands 1-2
54' Doelpunt Netherlands Doelpunt D. Dumfries met assist van M. Depay Netherlands 2-2
58' Wissel Poland Wissel S. Zurkowski voor J. Goralski Poland
59' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor S. Berghuis Netherlands
63' Gele kaart Poland Gele kaart voor L. Skorupski Poland
63' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor S. Bergwijn Netherlands
64' Wissel Netherlands Wissel J. Teze voor J. Timber Netherlands
64' Wissel Netherlands Wissel C. Gakpo voor D. Klaassen Netherlands
64' Wissel Netherlands Wissel T. Koopmeiners voor S. Berghuis Netherlands
77' Wissel Netherlands Wissel W. Weghorst voor S. Bergwijn Netherlands
83' Gele kaart Poland Gele kaart voor P. Zielinski Poland
84' Wissel Poland Wissel K. Glik voor P. Frankowski Poland
86' Gele kaart Poland Gele kaart voor S. Zurkowski Poland
86' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor F. de Jong Netherlands
91' Penalty gemist Netherlands Penalty gemist M. Depay Netherlands
Video hoogtepunten en samenvatting Nederland - Polen
Opstellingen Nederland - Polen
De opstellingen van Nederland en Polen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nederland gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Polen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Louis van Gaal
Voorbeschouwing Nederland - Polen

Nederland en Polen spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Halil Umut Meler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nederland en Polen in de UEFA Nations League vond plaats op 18 november 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nederland. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Nederland favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Polen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Nederland 2
Winst Polen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nederland op een 1e positie staat, terwijl we Polen terugvinden op de 3e plaats.