Nabeschouwing Noorwegen - Zweden (3-2) || UEFA Nations League 2022/2023

Zondag 12 juni 2022 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Noorwegen het zondag 12 juni 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Zweden. De wedstrijd wordt gespeeld in Ullevaal Stadion in Oslo.

Via de Noorwegen - Zweden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Noorwegen - Zweden (3-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Noorwegen en Zweden is onder leiding van scheidsrechter Harm Osmers geëindigd in een 3-2 overwinning voor Noorwegen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door E. Haaland, waarmee Norway met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 54e minuut voor dat Norway via E. Haaland op 2-0 kwam te staan. In de 62e minuut wist Sweden de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via E. Forsberg.

Na 77 minuten werd de voorsprong voor Norway vergroot nadat A. Sorloth de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Sweden dat in de 95e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat V. Gyokeres de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Harm Osmers bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Noorwegen.

LIVE Noorwegen - Zweden 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Noorwegen - Zweden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Sweden Gele kaart voor D. Kulusevski Sweden
10' Doelpunt Norway Doelpunt E. Haaland met assist van F. Bjorkan Norway 1-0
40' Gele kaart Norway Gele kaart voor M. Odegaard Norway
54' Penalty Norway Penalty E. Haaland Norway 2-0
56' Gele kaart Norway Gele kaart voor L. Ostigard Norway
56' Gele kaart Sweden Gele kaart voor E. Krafth Sweden
57' Wissel Norway Wissel M. Elyounoussi voor M. Daehli Norway
58' Wissel Sweden Wissel A. Elanga voor R. Quaison Sweden
58' Wissel Sweden Wissel V. Gyokeres voor A. Isak Sweden
58' Wissel Sweden Wissel V. Claesson voor J. Karlstrom Sweden
62' Doelpunt Sweden Doelpunt E. Forsberg met assist van D. Kulusevski Sweden 2-1
64' Gele kaart Norway Gele kaart voor S. Berge Norway
66' Wissel Norway Wissel P. Berg voor M. Thorsby Norway
66' Wissel Norway Wissel K. Thorstvedt voor M. Odegaard Norway
66' Wissel Norway Wissel M. Pedersen voor J. Ryerson Norway
77' Doelpunt Norway Doelpunt A. Sorloth met assist van E. Haaland Norway 3-1
78' Gele kaart Sweden Gele kaart voor G. Gudmundsson Sweden
83' Wissel Sweden Wissel M. Eriksson voor J. Cajuste Sweden
84' Gele kaart Norway Gele kaart voor M. Pedersen Norway
85' Wissel Sweden Wissel S. Papagiannopoulos voor E. Kurtulus Sweden
89' Wissel Norway Wissel V. Berisha voor E. Haaland Norway
95' Doelpunt Sweden Doelpunt V. Gyokeres Sweden 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Noorwegen - Zweden
Opstellingen Noorwegen - Zweden
De opstellingen van Noorwegen en Zweden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Noorwegen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Zweden zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Jan Olof Andersson
Voorbeschouwing Noorwegen - Zweden

Noorwegen en Zweden spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Harm Osmers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Noorwegen en Zweden in de UEFA Nations League vond plaats op 5 juni 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Noorwegen. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Noorwegen favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Zweden slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Noorwegen 1
Winst Zweden 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Noorwegen op een 1e positie staat, terwijl we Zweden terugvinden op de 3e plaats.