Nabeschouwing Polen - België (0-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Dinsdag 14 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Polen het dinsdag 14 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen België. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Narodowy in Warszawa.

Via de Polen - België live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Polen - België (0-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Polen en België is onder leiding van scheidsrechter Irfan Peljto geëindigd in een 0-1 overwinning voor België. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door M. Batshuayi, waarmee Belgium met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name België dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van België.

LIVE Polen - België 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Polen - België teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Belgium Doelpunt M. Batshuayi met assist van Y. Tielemans Belgium 0-1
46' Wissel Belgium Wissel H. Vanaken voor A. Witsel Belgium
47' Gele kaart Poland Gele kaart voor S. Zurkowski Poland
57' Wissel Poland Wissel K. Swiderski voor P. Zielinski Poland
57' Wissel Poland Wissel P. Frankowski voor N. Zalewski Poland
62' Wissel Belgium Wissel T. Foket voor T. Hazard Belgium
67' Wissel Belgium Wissel L. Openda voor M. Batshuayi Belgium
67' Wissel Belgium Wissel L. Trossard voor E. Hazard Belgium
70' Wissel Poland Wissel M. Klich voor S. Szymanski Poland
80' Wissel Belgium Wissel C. De Ketelaere voor D. Mertens Belgium
84' Wissel Poland Wissel J. Goralski voor K. Linetty Poland
84' Wissel Poland Wissel K. Grosicki voor M. Wieteska Poland
Video hoogtepunten en samenvatting Polen - België
Opstellingen Polen - België
De opstellingen van Polen en België zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Polen gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en België zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Roberto Martínez Montoliú
Voorbeschouwing Polen - België

Polen en België spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Irfan Peljto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Polen en België in de UEFA Nations League vond plaats op 8 juni 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor België. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is België favoriet. 1 keer wist de ploeg van Polen te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Polen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Polen 0
Winst België 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Polen op een 3e positie staat, terwijl we België terugvinden op de 2e plaats.