Nabeschouwing Polen - Wales (2-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Woensdag 1 juni 2022 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Polen het woensdag 1 juni 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Wales. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Miejski in Wrocław.

Via de Polen - Wales live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Polen - Wales (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Polen en Wales is onder leiding van scheidsrechter Rade Obrenović geëindigd in een 2-1 overwinning voor Polen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door J. Williams, waarmee Wales met 0-1 de leiding nam. Poland kwam in de 72e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Kaminski, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 85e minuut zette K. Swiderski zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Poland de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rade Obrenović, waardoor Polen een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Polen - Wales 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Polen - Wales teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Gele kaart Wales Gele kaart voor J. Morrell Wales
46' Wissel Wales Wissel R. Matondo voor D. James Wales
46' Wissel Wales Wissel M. Harris voor K. Moore Wales
46' Wissel Wales Wissel W. Hennessey voor D. Ward Wales
52' Doelpunt Wales Doelpunt J. Williams met assist van R. Matondo Wales 0-1
60' Wissel Poland Wissel S. Zurkowski voor M. Klich Poland
60' Wissel Poland Wissel J. Kaminski voor J. Goralski Poland
61' Gele kaart Poland Gele kaart voor B. Bereszynski Poland
61' Wissel Wales Wissel N. Williams voor W. Burns Wales
72' Doelpunt Poland Doelpunt J. Kaminski met assist van T. Puchacz Poland 1-1
73' Wissel Poland Wissel K. Swiderski voor A. Buksa Poland
73' Wissel Poland Wissel N. Zalewski voor T. Puchacz Poland
75' Gele kaart Wales Gele kaart voor R. Norrington-Davies Wales
77' Wissel Wales Wissel Sorba Thomas voor J. Williams Wales
81' Wissel Poland Wissel K. Grosicki voor G. Krychowiak Poland
85' Doelpunt Poland Doelpunt K. Swiderski Poland 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Polen - Wales
Opstellingen Polen - Wales
De opstellingen van Polen en Wales zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Polen gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Wales zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.