Nabeschouwing Portugal - Tsjechië (2-0) || UEFA Nations League 2022/2023

Donderdag 9 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Portugal het donderdag 9 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Tsjechië. De wedstrijd wordt gespeeld in CGD Stadium Aurélio Pereira in Alcochete.

Via de Portugal - Tsjechië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Portugal - Tsjechië (2-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Portugal en Tsjechië is onder leiding van scheidsrechter Matej Jug geëindigd in een 2-0 overwinning voor Portugal. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door J. Cancelo, waarmee Portugal met 1-0 de leiding nam. Portugal vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Guedes op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Portugal.

LIVE Portugal - Tsjechië 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Portugal - Tsjechië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Portugal Gele kaart voor W. Carvalho Portugal
24' Gele kaart Czech Republic Gele kaart voor T. Soucek Czech Republic
33' Doelpunt Portugal Doelpunt J. Cancelo met assist van B. Silva Portugal 1-0
35' Gele kaart Czech Republic Gele kaart voor A. Mateju Czech Republic
38' Doelpunt Portugal Doelpunt G. Guedes met assist van B. Silva Portugal 2-0
46' Wissel Czech Republic Wissel J. Pesek voor O. Lingr Czech Republic
46' Wissel Czech Republic Wissel V. Jemelka voor M. Havel Czech Republic
46' Wissel Czech Republic Wissel V. Jurecka voor J. Kuchta Czech Republic
52' Gele kaart Portugal Gele kaart voor C. Ronaldo Portugal
68' Wissel Portugal Wissel Vitinha voor B. Silva Portugal
68' Wissel Portugal Wissel B. Fernandes voor W. Carvalho Portugal
73' Wissel Czech Republic Wissel A. Vlkanova voor A. Hlozek Czech Republic
80' Wissel Portugal Wissel R. Leao voor Diogo Jota Portugal
80' Wissel Czech Republic Wissel A. Kral voor A. Mateju Czech Republic
87' Gele kaart Portugal Gele kaart voor R. Leao Portugal
88' Wissel Portugal Wissel J. Moutinho voor R. Neves Portugal
88' Wissel Portugal Wissel J. Palhinha voor G. Guedes Portugal
90' Gele kaart Portugal Gele kaart voor J. Cancelo Portugal
Video hoogtepunten en samenvatting Portugal - Tsjechië
Opstellingen Portugal - Tsjechië
De opstellingen van Portugal en Tsjechië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Portugal gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Tsjechië zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.