Nabeschouwing Schotland - Ierland (2-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Zaterdag 24 september 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Schotland het zaterdag 24 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Ierland. De wedstrijd wordt gespeeld in Hampden Park in Glasgow.

Via de Schotland - Ierland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Schotland - Ierland (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Schotland en Ierland is onder leiding van scheidsrechter Sandro Schärer geëindigd in een 2-1 overwinning voor Schotland. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door J. Egan, waarmee Republic of Ireland met 0-1 de leiding nam. Scotland kwam in de 50e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Hendry, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Scotland vervolgens op 2-1. Het was R. Christie die vanaf 11 meter wist te scoren in de 81e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sandro Schärer, waardoor Schotland een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Schotland - Ierland 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Schotland - Ierland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Republic of Ireland Doelpunt J. Egan met assist van N. Collins Republic of Ireland 0-1
42' Wissel Scotland Wissel G. Taylor voor K. Tierney Scotland
46' Gele kaart Republic of Ireland Gele kaart voor J. Cullen Republic of Ireland
50' Doelpunt Scotland Doelpunt J. Hendry met assist van R. Christie Scotland 1-1
58' Wissel Scotland Wissel A. Ralston voor A. Hickey Scotland
58' Wissel Scotland Wissel R. Fraser voor S. Armstrong Scotland
60' Wissel Republic of Ireland Wissel C. Ogbene voor M. Obafemi Republic of Ireland
63' Gele kaart Scotland Gele kaart voor S. McKenna Scotland
73' Gele kaart Republic of Ireland Gele kaart voor J. Egan Republic of Ireland
76' Wissel Republic of Ireland Wissel S. Coleman voor M. Doherty Republic of Ireland
76' Wissel Republic of Ireland Wissel C. Robinson voor T. Parrott Republic of Ireland
77' Wissel Republic of Ireland Wissel A. Browne voor J. Molumby Republic of Ireland
81' Gele kaart Republic of Ireland Gele kaart voor S. Coleman Republic of Ireland
81' Penalty Scotland Penalty R. Christie Scotland 2-1
83' Wissel Republic of Ireland Wissel R. Brady voor J. McClean Republic of Ireland
85' Wissel Scotland Wissel K. McLean voor R. Christie Scotland
85' Wissel Scotland Wissel C. Adams voor L. Dykes Scotland
86' Gele kaart Scotland Gele kaart voor S. McTominay Scotland
86' Gele kaart Republic of Ireland Gele kaart voor J. Knight Republic of Ireland
92' Gele kaart Republic of Ireland Gele kaart voor R. Brady Republic of Ireland
Video hoogtepunten en samenvatting Schotland - Ierland
Opstellingen Schotland - Ierland
De opstellingen van Schotland en Ierland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Schotland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ierland zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.