Nabeschouwing Schotland - Ukraïne (3-0) || UEFA Nations League 2022/2023

Woensdag 21 september 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Schotland het woensdag 21 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Ukraïne. De wedstrijd wordt gespeeld in Hampden Park in Glasgow.

Via de Schotland - Ukraïne live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Schotland - Ukraïne (3-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Schotland en Ukraïne is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 3-0 overwinning voor Schotland. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 70e minuut door J. McGinn, waarmee Scotland met 1-0 de leiding nam. Scotland vergrootte in de 80e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Dykes op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was L. Dykes van Scotland die de 3-0 wist te maken in de 87e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Maurizio Mariani, waardoor Schotland een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Schotland - Ukraïne 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Schotland - Ukraïne teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor T. Stepanenko Ukraine
26' Wissel Scotland Wissel A. Hickey voor N. Patterson Scotland
46' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor V. Bondar Ukraine
46' Wissel Ukraine Wissel S. Sydorchuk voor T. Stepanenko Ukraine
67' Wissel Ukraine Wissel R. Yaremchuk voor A. Dovbyk Ukraine
67' Wissel Ukraine Wissel V. Tsygankov voor A. Yarmolenko Ukraine
70' Doelpunt Scotland Doelpunt J. McGinn Scotland 1-0
71' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor R. Yaremchuk Ukraine
76' Wissel Scotland Wissel R. Fraser voor S. Armstrong Scotland
76' Wissel Scotland Wissel L. Dykes voor C. Adams Scotland
80' Doelpunt Scotland Doelpunt L. Dykes met assist van R. Fraser Scotland 2-0
83' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor S. Sydorchuk Ukraine
83' Wissel Ukraine Wissel O. Zubkov voor O. Pikhalyonok Ukraine
83' Wissel Ukraine Wissel D. Ignatenko voor M. Mudryk Ukraine
85' Wissel Scotland Wissel K. McLean voor R. Christie Scotland
85' Wissel Scotland Wissel G. Taylor voor K. Tierney Scotland
87' Doelpunt Scotland Doelpunt L. Dykes met assist van R. Fraser Scotland 3-0
92' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor R. Malinovsky Ukraine
Video hoogtepunten en samenvatting Schotland - Ukraïne
Opstellingen Schotland - Ukraïne
De opstellingen van Schotland en Ukraïne zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Schotland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ukraïne zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.