Nabeschouwing Slovenië - Zweden (0-2) || UEFA Nations League 2022/2023

Donderdag 2 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Slovenië het donderdag 2 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Zweden. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Stožice in Ljubljana.

Via de Slovenië - Zweden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Slovenië - Zweden (0-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Slovenië en Zweden is onder leiding van scheidsrechter Ruddy Buquet geëindigd in een 0-2 overwinning voor Zweden. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 39 minuten. E. Forsberg maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sweden vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Laat in de wedstrijd wist Sweden opnieuw te scoren. In de 88e minuut was het D. Kulusevski die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Sweden.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Zweden.

LIVE Slovenië - Zweden 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Slovenië - Zweden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Gele kaart Slovenia Gele kaart voor P. Stojanovic Slovenia
39' Penalty Sweden Penalty E. Forsberg Sweden 0-1
41' Gele kaart Slovenia Gele kaart voor M. Zajc Slovenia
43' Gele kaart Sweden Gele kaart voor K. Olsson Sweden
47' Wissel Sweden Wissel A. Milosevic voor C. Starfelt Sweden
46' Wissel Slovenia Wissel B. Sesko voor A. Sporar Slovenia
64' Wissel Slovenia Wissel Z. Karnicnik voor G. Sikosek Slovenia
65' Wissel Slovenia Wissel S. Lovric voor M. Zajc Slovenia
65' Wissel Sweden Wissel M. Svanberg voor K. Olsson Sweden
65' Wissel Sweden Wissel E. Krafth voor J. Andersson Sweden
76' Wissel Slovenia Wissel B. Verbic voor M. Mevlja Slovenia
79' Wissel Sweden Wissel J. Cajuste voor J. Karlstrom Sweden
80' Wissel Sweden Wissel R. Quaison voor A. Isak Sweden
82' Wissel Slovenia Wissel L. Zahovic voor Z. Celar Slovenia
83' Gele kaart Sweden Gele kaart voor E. Krafth Sweden
85' Gele kaart Sweden Gele kaart voor D. Kulusevski Sweden
88' Doelpunt Sweden Doelpunt D. Kulusevski Sweden 0-2
Video hoogtepunten en samenvatting Slovenië - Zweden
Opstellingen Slovenië - Zweden
De opstellingen van Slovenië en Zweden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Slovenië gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Zweden zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.