Nabeschouwing Slowakije - Azerbeidzjan (1-2) || UEFA Nations League

Donderdag 22 september 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League neemt Slowakije het donderdag 22 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Azerbeidzjan. De wedstrijd wordt gespeeld in Štadión Antona Malatinského in Trnava.

Via de Slowakije - Azerbeidzjan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Slowakije - Azerbeidzjan (1-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Slowakije en Azerbeidzjan is onder leiding van scheidsrechter William Collum geëindigd in een 1-2 overwinning voor Azerbeidzjan. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door R. Dadaşov, waarmee Azerbaijan met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van E. Jirka in de 93e minuut zorgde er even later voor dat Slovakia weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 95e minuut zette H. Haqqverdi zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Azerbaijan de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter William Collum, waardoor Azerbeidzjan een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Slowakije - Azerbeidzjan
Goals
1
2
Balbezit
59%
41%
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
19
10
Schoten op doel
6
2
Aanvallen
144
79
Gevaarlijke aanvallen
69
22
Passes
508
371
Overtredingen
10
20
Buitenspel
3
0
Corners
3
4
Wissels
4
4
LIVE Slowakije - Azerbeidzjan 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Slowakije - Azerbeidzjan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
19' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor R. Almeyda Azerbaijan
44' Doelpunt Azerbaijan Doelpunt R. Dadaşov met assist van O. Kökçü Azerbaijan 0-1
57' Gele kaart Slovakia Gele kaart voor E. Jirka Slovakia
62' Gele kaart Slovakia Gele kaart voor L. Bénes Slovakia
63' Wissel Slovakia Wissel C. Herc voor M. Regáli Slovakia
66' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor Ş. Məhəmmədəliyev Azerbaijan
72' Wissel Azerbaijan Wissel A. Isaev voor R. Almeyda Azerbaijan
72' Wissel Azerbaijan Wissel A. Seydiyev voor O. Kökçü Azerbaijan
74' Wissel Slovakia Wissel A. Zreľák voor R. Boženík Slovakia
77' Wissel Azerbaijan Wissel M. Qurbanlı voor R. Dadaşov Azerbaijan
80' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor A. Seydiyev Azerbaijan
83' Wissel Azerbaijan Wissel S. Mráz voor L. Bénes Azerbaijan
83' Wissel Slovakia Wissel D. Ďuriš voor M. Bero Slovakia
83' Wissel Slovakia Wissel E. Camalov voor E. Mahmudov Slovakia
93' Penalty Slovakia Penalty E. Jirka Slovakia 1-1
95' Doelpunt Azerbaijan Doelpunt H. Haqqverdi met assist van A. Isaev Azerbaijan 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Slowakije - Azerbeidzjan
Opstellingen Slowakije - Azerbeidzjan
De opstellingen van Slowakije en Azerbeidzjan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Slowakije gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Azerbeidzjan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Samuel Slovák
Voorbeschouwing Slowakije - Azerbeidzjan

Slowakije en Azerbeidzjan spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter William Collum en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Slowakije en Azerbeidzjan in de UEFA Nations League vond plaats op 10 juni 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Slowakije. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Slowakije favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Azerbeidzjan slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Slowakije 1
Winst Azerbeidzjan 0
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Slowakije op een 2e positie staat, terwijl we Azerbeidzjan terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Slowakije - Azerbeidzjan Opstelling Slowakije Opstelling Azerbeidzjan Live Slowakije - Azerbeidzjan Live Slowakije - Azerbeidzjan kijken Slowakije - Azerbeidzjan kijken Live Slowakije - Azerbeidzjan stream Slowakije - Azerbeidzjan Fox Sports Nabeschouwing Slowakije - Azerbeidzjan Uitslag Slowakije - Azerbeidzjan Statistieken Slowakije - Azerbeidzjan UEFA Nations League 2022/2023 Slowakije - Azerbeidzjan wedden Slowakije - Azerbeidzjan gokken Slowakije - Azerbeidzjan Unibet