Nabeschouwing Spanje - Portugal (1-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Donderdag 2 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Spanje het donderdag 2 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Benito Villamarín in Sevilla.

Via de Spanje - Portugal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spanje - Portugal (1-1)

De UEFA Nations League 2022/2023 wedstrijd tussen Spanje en Portugal geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door A. Morata, waarmee Spain met 1-0 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Portugal het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 82e minuut was het namelijk R. Horta die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Spanje - Portugal 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spanje - Portugal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt Spain Doelpunt A. Morata met assist van P. Sarabia Spain 1-0
37' Gele kaart Spain Gele kaart voor P. Sarabia Spain
38' Gele kaart Portugal Gele kaart voor J. Moutinho Portugal
39' Gele kaart Portugal Gele kaart voor B. Silva Portugal
46' Wissel Portugal Wissel R. Neves voor J. Moutinho Portugal
62' Wissel Portugal Wissel G. Guedes voor A. Silva Portugal
62' Wissel Portugal Wissel C. Ronaldo voor Otavio Portugal
62' Wissel Spain Wissel Koke voor C. Soler Spain
62' Wissel Spain Wissel D. Olmo voor F. Torres Spain
70' Wissel Spain Wissel R. de Tomas voor A. Morata Spain
72' Gele kaart Spain Gele kaart voor D. Llorente Spain
72' Wissel Portugal Wissel R. Horta voor R. Leao Portugal
81' Wissel Spain Wissel M. Llorente voor Gavi Spain
81' Wissel Portugal Wissel M. Nunes voor B. Fernandes Portugal
82' Doelpunt Portugal Doelpunt R. Horta met assist van J. Cancelo Portugal 1-1
84' Gele kaart Portugal Gele kaart voor M. Nunes Portugal
92' Gele kaart Spain Gele kaart voor S. Busquets Spain
93' Gele kaart Portugal Gele kaart voor Pepe Portugal
Video hoogtepunten en samenvatting Spanje - Portugal
Opstellingen Spanje - Portugal
De opstellingen van Spanje en Portugal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spanje gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Portugal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Spanje - Portugal

Spanje en Portugal spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Spanje en Portugal elkaar treffen in de UEFA Nations League.