Nabeschouwing Tsjechië - Spanje (2-2) || UEFA Nations League 2022/2023

Zondag 5 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Tsjechië het zondag 5 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Spanje. De wedstrijd wordt gespeeld in Sinobo stadium in Praha.

Via de Tsjechië - Spanje live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Tsjechië - Spanje (2-2)

De UEFA Nations League 2022/2023 wedstrijd tussen Tsjechië en Spanje geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Czech Republic kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van J. Pesek. Spain kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Gavi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette J. Kuchta zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Czech Republic de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Spain nadat I. Martinez in de 90e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Tsjechië - Spanje 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Tsjechië - Spanje teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Czech Republic Doelpunt J. Pesek met assist van J. Kuchta Czech Republic 1-0
24' Wissel Czech Republic Wissel J. Jankto voor J. Zeleny Czech Republic
48' Doelpunt Spain Doelpunt Gavi met assist van Rodri Spain 1-1
46' Wissel Czech Republic Wissel M. Havel voor J. Jankto Czech Republic
46' Wissel Spain Wissel F. Torres voor P. Sarabia Spain
58' Gele kaart Spain Gele kaart voor Rodri Spain
59' Wissel Czech Republic Wissel A. Hlozek voor J. Pesek Czech Republic
59' Wissel Czech Republic Wissel V. Cerny voor O. Lingr Czech Republic
61' Wissel Spain Wissel S. Busquets voor Rodri Spain
61' Wissel Spain Wissel A. Morata voor R. de Tomas Spain
61' Wissel Spain Wissel M. Asensio voor D. Olmo Spain
66' Doelpunt Czech Republic Doelpunt J. Kuchta met assist van V. Cerny Czech Republic 2-1
72' Wissel Spain Wissel M. Llorente voor Koke Spain
78' Wissel Czech Republic Wissel V. Jurecka voor J. Kuchta Czech Republic
90' Doelpunt Spain Doelpunt I. Martinez met assist van M. Asensio Spain 2-2
92' Gele kaart Czech Republic Gele kaart voor V. Coufal Czech Republic
Video hoogtepunten en samenvatting Tsjechië - Spanje
Opstellingen Tsjechië - Spanje
De opstellingen van Tsjechië en Spanje zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Tsjechië gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Spanje zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Jaroslav Šilhavý
Voorbeschouwing Tsjechië - Spanje

Tsjechië en Spanje spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Tsjechië en Spanje elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Tsjechië 0
Winst Spanje 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Tsjechië op een 1e positie staat, terwijl we Spanje terugvinden op de 3e plaats.