Nabeschouwing Turkije - Litouwen (2-0) || UEFA Nations League 2022/2023

Dinsdag 14 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Turkije het dinsdag 14 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Litouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in Göztepe Gürsel Aksel Stadı (İzmir) in İzmir.

Via de Turkije - Litouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Turkije - Litouwen (2-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Turkije en Litouwen is onder leiding van scheidsrechter Stéphanie Frappart geëindigd in een 2-0 overwinning voor Turkije. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door K. Ayhan, waarmee Turkey met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 54e minuut voor dat Turkey via H. Calhanoglu op 2-0 kwam te staan. Een penalty in de 82e minuut was de ideale kans voor Turkey om te scoren. C. Under was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Turkije.

LIVE Turkije - Litouwen 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Turkije - Litouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor R. Baravykas Lithuania
37' Doelpunt Turkey Doelpunt K. Ayhan met assist van C. Under Turkey 1-0
46' Wissel Lithuania Wissel P. Sirvys voor R. Baravykas Lithuania
46' Wissel Lithuania Wissel V. Armanavicius voor J. Lasickas Lithuania
49' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor F. Cernych Lithuania
53' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor V. Armanavicius Lithuania
54' Penalty Turkey Penalty H. Calhanoglu Turkey 2-0
61' Wissel Turkey Wissel D. Sinik voor K. Akturkoglu Turkey
61' Wissel Turkey Wissel Y. Akgun voor H. Dervisoglu Turkey
71' Wissel Lithuania Wissel A. Klimavicius voor P. Golubickas Lithuania
78' Wissel Lithuania Wissel B. Satkus voor L. Klimavicius Lithuania
80' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor T. Milasius Lithuania
82' Penalty gemist Turkey Penalty gemist C. Under Turkey
84' Wissel Turkey Wissel O. Kabak voor H. Calhanoglu Turkey
84' Wissel Turkey Wissel M. Muldur voor F. Kadioglu Turkey
84' Wissel Turkey Wissel T. Cukur voor C. Under Turkey
84' Wissel Lithuania Wissel A. Tutyskinas voor T. Milasius Lithuania
Video hoogtepunten en samenvatting Turkije - Litouwen
Opstellingen Turkije - Litouwen
De opstellingen van Turkije en Litouwen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Turkije gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Litouwen zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Turkije - Litouwen

Turkije en Litouwen spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stéphanie Frappart en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Turkije en Litouwen in de UEFA Nations League vond plaats op 7 juni 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Turkije. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Turkije favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Litouwen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Turkije 1
Winst Litouwen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Turkije op een 1e positie staat, terwijl we Litouwen terugvinden op de 4e plaats.