Nabeschouwing Wales - Nederland (1-2) || UEFA Nations League 2022/2023

Woensdag 8 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Wales het woensdag 8 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Nederland. De wedstrijd wordt gespeeld in Cardiff City Stadium in Cardiff.

Via de Wales - Nederland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wales - Nederland (1-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Wales en Nederland is onder leiding van scheidsrechter Glenn Nyberg geëindigd in een 1-2 overwinning voor Nederland. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door T. Koopmeiners, waarmee Netherlands met 0-1 de leiding nam. Wales kwam in de 92e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Norrington-Davies, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 94e minuut zette W. Weghorst zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Netherlands de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Glenn Nyberg, waardoor Nederland een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Wales - Nederland 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wales - Nederland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor J. Teze Netherlands
46' Wissel Wales Wissel A. Davies voor D. Ward Wales
50' Doelpunt Netherlands Doelpunt T. Koopmeiners met assist van J. Schouten Netherlands 0-1
60' Wissel Wales Wissel R. Colwill voor J. Morrell Wales
67' Wissel Netherlands Wissel F. de Jong voor J. Schouten Netherlands
67' Wissel Netherlands Wissel S. Bergwijn voor C. Gakpo Netherlands
68' Wissel Wales Wissel M. Smith voor D. Levitt Wales
77' Wissel Wales Wissel R. Matondo voor D. James Wales
77' Wissel Wales Wissel G. Bale voor B. Johnson Wales
84' Wissel Netherlands Wissel B. Martins Indi voor M. de Ligt Netherlands
91' Wissel Netherlands Wissel G. Til voor N. Lang Netherlands
92' Doelpunt Wales Doelpunt R. Norrington-Davies met assist van C. Roberts Wales 1-1
94' Doelpunt Netherlands Doelpunt W. Weghorst met assist van T. Malacia Netherlands 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Wales - Nederland
Opstellingen Wales - Nederland
De opstellingen van Wales en Nederland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wales gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Nederland zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Robert Page
Formatie 3-4-2-1
Coach Louis van Gaal
Voorbeschouwing Wales - Nederland

Wales en Nederland spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Glenn Nyberg en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Wales en Nederland elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Wales 0
Winst Nederland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wales op een 3e positie staat, terwijl we Nederland terugvinden op de 1e plaats.