Nabeschouwing Benfica O19 - Ajax O19 (3-3) || UEFA Youth League 2018/2019

Woensdag 7 november 2018 - 16:00 uur

In de UEFA Youth League 2018/2019 neemt Benfica O19 het woensdag 7 november 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Ajax O19.

Via de Benfica O19 - Ajax O19 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica O19 - Ajax O19 (3-3)

De UEFA Youth League 2018/2019 wedstrijd tussen Benfica O19 en Ajax O19 geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 13 minuten. Rony Santos maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Benfica U19 vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Ajax U19 kwam in de 45e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Brobbey, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette J. Ekkelenkamp zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax U19 de leiding in de wedstrijd nam.

Na 58 minuten werd de voorsprong voor Ajax U19 vergroot nadat N. Kühn de 1-3 wist te scoren. In de 73e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Benfica U19 speler Tiago Dantas. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Benfica U19. In de 82e minuut was het Rafael Ramos die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ricardo De Burgos Bengoetxea en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Benfica O19 - Ajax O19 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica O19 - Ajax O19 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Penalty Benfica U19 Penalty Rony Santos Benfica U19 1-0
32' Gele kaart Benfica U19 Gele kaart voor Nuno Tavares Benfica U19
39' Gele kaart Benfica U19 Gele kaart voor Florentino Luís Benfica U19
45' Doelpunt Ajax U19 Doelpunt B. Brobbey met assist van N. Lang Ajax U19 1-1
46' Wissel Ajax U19 Wissel L. van Gelderen voor J. Timber Ajax U19
48' Doelpunt Ajax U19 Doelpunt J. Ekkelenkamp Ajax U19 1-2
54' Gele kaart Benfica U19 Gele kaart voor Gonçalo Loureiro Benfica U19
57' Gele kaart Benfica U19 Gele kaart voor Luis Lopes Benfica U19
58' Doelpunt Ajax U19 Doelpunt N. Kühn met assist van N. Lang Ajax U19 1-3
63' Wissel Benfica U19 Wissel T. Gouveia voor Rony Santos Benfica U19
63' Wissel Benfica U19 Wissel Ronaldo Camara voor Tomas Tavares Benfica U19
73' Penalty Benfica U19 Penalty Tiago Dantas Benfica U19 2-3
74' Wissel Ajax U19 Wissel S. Dest voor B. Brobbey Ajax U19
74' Wissel Benfica U19 Wissel Luis Pinheiro voor Tiago Dantas Benfica U19
77' Gele kaart Ajax U19 Gele kaart voor N. Bakboord Ajax U19
82' Doelpunt Benfica U19 Doelpunt Rafael Ramos met assist van Florentino Luís Benfica U19 3-3
83' Wissel Benfica U19 Wissel Diogo Machado voor Luis Lopes Benfica U19
84' Gele kaart Benfica U19 Gele kaart voor Diogo Machado Benfica U19
89' Wissel Ajax U19 Wissel N. Ünüvar voor N. Kühn Ajax U19
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica O19 - Ajax O19
Opstellingen Benfica O19 - Ajax O19
Voorbeschouwing Benfica O19 - Ajax O19

Benfica O19 en Ajax O19 treffen elkaar in de 4e speelronde van de UEFA Youth League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica O19 en Ajax O19 in de UEFA Youth League vond plaats op 23 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax O19. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Ajax O19 favoriet. 1 keer wist de ploeg van Benfica O19 te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Benfica O19. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Benfica O19 0
Winst Ajax O19 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica O19 op een 2e positie staat, terwijl we Ajax O19 terugvinden op de 1e plaats.