Nabeschouwing Milan O19 - Braga U19 (2-2) (4-2 na strafschoppen) || UEFA Youth League 2023/2024

Woensdag 28 februari 2024 - 14:30 uur

In de UEFA Youth League 2023/2024 neemt Milan O19 het woensdag 28 februari 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Braga U19. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Milan O19 - Braga U19 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan O19 - Braga U19 (2-2) (4-2 na strafschoppen)

Het UEFA Youth League duel tussen Milan O19 en Braga U19 is onder leiding van scheidsrechter Miloš Milanović geëindigd in een overwinning voor Milan O19. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Milan O19 het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-2 gewonnen werd.

In de 12e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Diego Sia van Milan U19 via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 24 minuten was het Diego Sia die Milan U19 op een 1-0 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Dinis Rodrigues namens Braga U19 in de 66e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 71e minuut was het Milan U19 dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van K. Zeroli. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. Na 94 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Rúben Alexandre Soares Furtado de 2-2 maakte namens Braga U19.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-2 score in het voordeel van Milan O19, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Milan O19 - Braga U19 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan O19 - Braga U19 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Penalty gemist Milan U19 Penalty gemist Diego Sia Milan U19
16' Gele kaart Milan U19 Gele kaart voor K. Zeroli Milan U19
24' Doelpunt Milan U19 Doelpunt Diego Sia met assist van Filippo Scotti Milan U19 1-0
27' Gele kaart Braga U19 Gele kaart voor Nuno Miguel Ferreira Matos Braga U19
36' Wissel Milan U19 Wissel Mattia Malaspina voor Dariusz Stalmach Milan U19
47' Gele kaart Braga U19 Gele kaart voor Vasconcelos Braga U19
48' Gele kaart Braga U19 Gele kaart voor Tomás Simões Marques Braga U19
48' Gele kaart Milan U19 Gele kaart voor Clinton Nsiala Milan U19
50' Gele kaart Milan U19 Gele kaart voor Noah Raveyre Milan U19
55' Wissel Braga U19 Wissel Rúben Alexandre Soares Furtado voor Diego Henrique Oliveira Rodrigues Braga U19
66' Doelpunt Braga U19 Doelpunt Dinis Rodrigues met assist van Rúben Alexandre Soares Furtado Braga U19 1-1
67' Wissel Milan U19 Wissel D. Bartesaghi voor Álex Jiménez Milan U19
68' Wissel Milan U19 Wissel Emanuele Sala voor Victor Ehuwa Eletu Milan U19
68' Wissel Milan U19 Wissel Pietro Parmiggiani voor Filippo Scotti Milan U19
70' Wissel Braga U19 Wissel João Dinis Vilela Gama Ribeiro Faria voor Afonso Ferreira Duarte Braga U19
71' Doelpunt Milan U19 Doelpunt K. Zeroli met assist van D. Bartesaghi Milan U19 2-1
76' Gele kaart Braga U19 Gele kaart voor Kauan Kelvin Magalhães da Silva Braga U19
81' Gele kaart Milan U19 Gele kaart voor Diego Sia Milan U19
84' Wissel Braga U19 Wissel Nuno Patrício voor Guilherme Costa Barbosa Braga U19
88' Wissel Milan U19 Wissel Alexander Simmelhack voor F. Camarda Milan U19
91' Gele kaart Milan U19 Gele kaart voor D. Bartesaghi Milan U19
91' Gele kaart Milan U19 Gele kaart voor Emanuele Sala Milan U19
94' Doelpunt Braga U19 Doelpunt Rúben Alexandre Soares Furtado met assist van João Dinis Vilela Gama Ribeiro Faria Braga U19 2-2
1' Penalty gescoord in shootout Milan U19 Penalty gescoord in shootout D. Bartesaghi Milan U19 1-0
2' Penalty gescoord in shootout Braga U19 Penalty gescoord in shootout Vasconcelos Braga U19 1-1
3' Penalty gescoord in shootout Milan U19 Penalty gescoord in shootout J. Šimić Milan U19 2-1
4' Penalty gemist in shootout Braga U19 Penalty gemist in shootout Kauan Kelvin Magalhães da Silva Braga U19 2-1
5' Penalty gescoord in shootout Milan U19 Penalty gescoord in shootout Diego Sia Milan U19 3-1
6' Penalty gescoord in shootout Braga U19 Penalty gescoord in shootout Francisco Rodrigues Braga U19 3-2
7' Penalty gemist in shootout Milan U19 Penalty gemist in shootout Mattia Malaspina Milan U19 3-2
8' Penalty gemist in shootout Braga U19 Penalty gemist in shootout Dinis Rodrigues Braga U19 3-2
9' Penalty gescoord in shootout Milan U19 Penalty gescoord in shootout K. Zeroli Milan U19 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Milan O19 - Braga U19
Opstellingen Milan O19 - Braga U19
Voorbeschouwing Milan O19 - Braga U19

Milan O19 en Braga U19 treffen elkaar in de e speelronde van de UEFA Youth League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Miloš Milanović en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Milan O19 en Braga U19 elkaar treffen in de UEFA Youth League.