Nabeschouwing Porto O19 - Milan O19 (2-2) (3-4 na strafschoppen) || UEFA Youth League 2023/2024

Vrijdag 19 april 2024 - 18:00 uur

In de UEFA Youth League 2023/2024 neemt Porto O19 het vrijdag 19 april 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Milan O19. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Dr. Jorge Sampaio in Pedroso.

Via de Porto O19 - Milan O19 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto O19 - Milan O19 (2-2) (3-4 na strafschoppen)

Het UEFA Youth League duel tussen Porto O19 en Milan O19 is onder leiding van scheidsrechter Atilla Karaoğlan geëindigd in een overwinning voor Milan O19. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Milan O19 het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 3-4 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door F. Scotti, waarmee Milan U19 met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Jorge Meireles in de 41e minuut zorgde er even later voor dat Porto U19 weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 65e minuut zette Gabriel Brás zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Porto U19 de leiding in de wedstrijd nam. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Milan U19 nadat A. Simmelhack in de 93e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-4 score in het voordeel van Milan O19, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Porto O19 - Milan O19 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto O19 - Milan O19 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Milan U19 Doelpunt F. Scotti Milan U19 0-1
26' Gele kaart Milan U19 Gele kaart voor C. Nsiala-Makengo Milan U19
35' Gele kaart Milan U19 Gele kaart voor F. Camarda Milan U19
41' Penalty Porto U19 Penalty Jorge Meireles Porto U19 1-1
53' Gele kaart Milan U19 Gele kaart voor J. Šimić Milan U19
61' Gele kaart Porto U19 Gele kaart voor André Oliveira Porto U19
65' Doelpunt Porto U19 Doelpunt Gabriel Brás met assist van Jorge Meireles Porto U19 2-1
66' Wissel Milan U19 Wissel M. Liberali voor Dariusz Stalmach Milan U19
66' Wissel Milan U19 Wissel A. Simmelhack voor F. Camarda Milan U19
71' Wissel Porto U19 Wissel Tiago Campas voor João Teixeira Porto U19
74' Wissel Milan U19 Wissel E. Sala voor D. Sia Milan U19
75' Gele kaart Porto U19 Gele kaart voor Dinis Rodrigues Porto U19
80' Wissel Porto U19 Wissel Gil Martins voor Rodrigo Mora Porto U19
88' Wissel Milan U19 Wissel A. Bonomi voor D. Bartesaghi Milan U19
89' Wissel Porto U19 Wissel Bernardo Ferreira voor Dinis Rodrigues Porto U19
93' Doelpunt Milan U19 Doelpunt A. Simmelhack met assist van K. Zeroli Milan U19 2-2
1' Penalty gemist in shootout Porto U19 Penalty gemist in shootout Jorge Meireles Porto U19 0-0
2' Penalty gescoord in shootout Milan U19 Penalty gescoord in shootout A. Bonomi Milan U19 0-1
3' Penalty gescoord in shootout Porto U19 Penalty gescoord in shootout Gabriel Brás Porto U19 1-1
4' Penalty gemist in shootout Milan U19 Penalty gemist in shootout J. Šimić Milan U19 1-1
5' Penalty gemist in shootout Porto U19 Penalty gemist in shootout Gil Martins Porto U19 1-1
6' Penalty gescoord in shootout Porto U19 Penalty gescoord in shootout A. Simmelhack Porto U19 2-1
7' Penalty gescoord in shootout Milan U19 Penalty gescoord in shootout Martim Fernandes Milan U19 2-2
8' Penalty gescoord in shootout Milan U19 Penalty gescoord in shootout M. Liberali Milan U19 2-3
9' Penalty gescoord in shootout Porto U19 Penalty gescoord in shootout Gonçalo Sousa Porto U19 3-3
10' Penalty gescoord in shootout Milan U19 Penalty gescoord in shootout K. Zeroli Milan U19 3-4
Video hoogtepunten en samenvatting Porto O19 - Milan O19
Opstellingen Porto O19 - Milan O19
Voorbeschouwing Porto O19 - Milan O19

Porto O19 en Milan O19 treffen elkaar in de e speelronde van de UEFA Youth League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Atilla Karaoğlan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto O19 en Milan O19 in de UEFA Youth League vond plaats op 3 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto O19. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Porto O19 favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Milan O19 slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.