Nabeschouwing Duitsland - Nederland (2-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Dinsdag 26 maart 2024 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Duitsland het dinsdag 26 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Nederland. De wedstrijd wordt gespeeld in Deutsche Bank Park in Frankfurt am Main.

Via de Duitsland - Nederland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Duitsland - Nederland (2-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Duitsland en Nederland is onder leiding van scheidsrechter Espen Eskås geëindigd in een 2-1 overwinning voor Duitsland. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Netherlands kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Joey Veerman. Germany kwam in de 11e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Maximilian Mittelstädt, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 85e minuut zette Niclas Füllkrug zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Germany de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Espen Eskås, waardoor Duitsland dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Duitsland - Nederland 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Duitsland - Nederland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Netherlands Doelpunt Joey Veerman met assist van Memphis Depay Netherlands 0-1
11' Doelpunt Germany Doelpunt Maximilian Mittelstädt met assist van Jamal Musiala Germany 1-1
17' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor Daley Blind Netherlands
53' Gele kaart Germany Gele kaart voor Robert Andrich Germany
59' Wissel Germany Wissel Pascal Groß voor Robert Andrich Germany
59' Wissel Germany Wissel Chris Führich voor İlkay Gündoğan  Germany
66' Wissel Netherlands Wissel Quinten Timber voor Tijjani Reijnders Netherlands
66' Gele kaart Germany Gele kaart voor Toni Kroos Germany
73' Wissel Germany Wissel Thomas Müller voor Florian Wirtz Germany
73' Wissel Germany Wissel Niclas Füllkrug voor Kai Havertz Germany
75' Wissel Netherlands Wissel C. Gakpo voor D. Malen Netherlands
75' Wissel Netherlands Wissel Marten de Roon voor Jerdy Schouten Netherlands
75' Wissel Netherlands Wissel Wout Weghorst voor Memphis Depay Netherlands
79' Wissel Germany Wissel B. Henrichs voor Joshua Kimmich Germany
79' Wissel Germany Wissel D. Raum voor Maximilian Mittelstädt Germany
85' Doelpunt Germany Doelpunt Niclas Füllkrug met assist van Toni Kroos Germany 2-1
89' Wissel Netherlands Wissel Mats Wieffer voor Joey Veerman Netherlands
89' Wissel Netherlands Wissel Xavi Simons voor Daley Blind Netherlands
Video hoogtepunten en samenvatting Duitsland - Nederland
Opstellingen Duitsland - Nederland
De opstellingen van Duitsland en Nederland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Duitsland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Nederland zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Coach Julian Nagelsmann
Formatie 3-4-1-2
Coach Ronald Koeman
Voorbeschouwing Duitsland - Nederland

Duitsland en Nederland treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Espen Eskås en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Duitsland en Nederland elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.