Nabeschouwing Engeland - België (2-2) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Dinsdag 26 maart 2024 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Engeland het dinsdag 26 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen België. De wedstrijd wordt gespeeld in Wembley Stadium in London.

Via de Engeland - België live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Engeland - België (2-2)

De Vriendschappelijk internationaal 2024 wedstrijd tussen Engeland en België geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Youri Tielemans, waarmee Belgium met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Ivan Toney in de 17e minuut zorgde er even later voor dat England weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 36e minuut zette Youri Tielemans zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Belgium de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor England nadat Jude Bellingham in de 95e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Engeland - België 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Engeland - België teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Wissel England Wissel Joe Gomez voor John Stones England
11' Doelpunt Belgium Doelpunt Youri Tielemans met assist van Amadou Onana Belgium 0-1
17' Penalty England Penalty Ivan Toney England 1-1
27' VAR: Afgekeurd doelpunt Jarrod Bowen Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Jarrod Bowen England
36' Doelpunt Belgium Doelpunt Youri Tielemans met assist van Romelu Lukaku   Belgium 1-2
60' Wissel Belgium Wissel Dodi Lukébakio voor Leandro Trossard Belgium
67' Gele kaart England Gele kaart voor Joe Gomez England
71' Wissel Belgium Wissel Thomas Meunier voor Youri Tielemans Belgium
71' Wissel Belgium Wissel Aster Vranckx voor Arthur Theate Belgium
74' Wissel England Wissel James Maddison voor Kobbie Mainoo England
80' Wissel England Wissel Anthony Gordon voor Jarrod Bowen England
80' Wissel England Wissel Ollie Watkins voor Ivan Toney England
82' Wissel Belgium Wissel Loïs Openda voor Orel Mangala Belgium
83' Wissel Belgium Wissel Michy Batshuayi voor Romelu Lukaku   Belgium
83' Wissel Belgium Wissel Wout Faes voor Zeno Debast Belgium
95' Doelpunt England Doelpunt Jude Bellingham met assist van James Maddison England 2-2
95' Gele kaart Belgium Gele kaart voor Michy Batshuayi Belgium
91' Gele kaart England Gele kaart voor James Maddison England
Video hoogtepunten en samenvatting Engeland - België
Opstellingen Engeland - België
De opstellingen van Engeland en België zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Engeland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en België zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.