Nabeschouwing Nederland - IJsland (4-0) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Maandag 10 juni 2024 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Nederland het maandag 10 juni 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen IJsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Nederland - IJsland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nederland - IJsland (4-0)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Nederland en IJsland is onder leiding van scheidsrechter Evangelos Manouhos geëindigd in een 4-0 overwinning voor Nederland. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Xavi Simons, waarmee Netherlands met 1-0 de leiding nam. Netherlands vergrootte in de 49e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Virgil van Dijk op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 79e minuut volgde een derde treffer van Netherlands, waarmee Donyell Malen zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Netherlands in de 93e minuut, nadat Wout Weghorst de 4-0 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Nederland.

LIVE Nederland - IJsland 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nederland - IJsland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Netherlands Doelpunt Xavi Simons met assist van Denzel Dumfries Netherlands 1-0
46' Wissel Iceland Wissel Stefán Teitur Thórdarson voor Arnór Ingvi Traustason Iceland
49' Doelpunt Netherlands Doelpunt Virgil van Dijk met assist van Nathan Aké Netherlands 2-0
62' Wissel Iceland Wissel A. Sigurðsson voor Mikael Anderson Iceland
62' Wissel Iceland Wissel Ísak Bergmann Jóhannesson voor Jón Dagur Thorsteinsson Iceland
66' Wissel Netherlands Wissel Micky van de Ven voor Nathan Aké Netherlands
66' Wissel Netherlands Wissel Georginio Wijnaldum voor Jerdy Schouten Netherlands
76' Wissel Netherlands Wissel Lutsharel Geertruida voor Xavi Simons Netherlands
76' Wissel Netherlands Wissel Donyell Malen voor Denzel Dumfries Netherlands
76' Wissel Netherlands Wissel Jeremie Frimpong voor Cody Gakpo Netherlands
79' Doelpunt Netherlands Doelpunt Donyell Malen met assist van Memphis Depay Netherlands 3-0
81' VAR: Afgekeurd doelpunt Memphis Depay Afgekeurd doelpunt vanwege hands Memphis Depay Netherlands
84' Wissel Iceland Wissel Brynjar Ingi Bjarnason voor Hákon Arnar Haraldsson Iceland
84' Wissel Netherlands Wissel Kristian Hlynsson voor Memphis Depay Netherlands
84' Wissel Iceland Wissel Wout Weghorst voor Sverrir Ingi Ingason Iceland
93' Doelpunt Netherlands Doelpunt Wout Weghorst met assist van Donyell Malen Netherlands 4-0
90' Wout Weghorst Netherlands
Video hoogtepunten en samenvatting Nederland - IJsland
Opstellingen Nederland - IJsland
De opstellingen van Nederland en IJsland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nederland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en IJsland zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Ronald Koeman
Voorbeschouwing Nederland - IJsland

Nederland en IJsland treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Evangelos Manouhos en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Nederland en IJsland elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.